VIDEOLUGU ⟩ Aianduskool paneb Eesti lapsed kurki kasvatama

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Räpina aianduskooli haridustehnoloog Katrin Uurmani käes oleva seemnepaki saab 300 õpilasrühma, kes veebruari keskel oma kurgitaimed kasvama panevad.
Räpina aianduskooli haridustehnoloog Katrin Uurmani käes oleva seemnepaki saab 300 õpilasrühma, kes veebruari keskel oma kurgitaimed kasvama panevad. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Räpina aianduskool alustas kaheksandat korda üle-eestilise taimekasvatusprojektiga, kus 300 õpilasrühma panevad veebruaris idanema kurgiseemned, et järgnevate kuude jooksul taimede kasvamist jälgida, tähelepanekuid teha ning kevadel ka saak korjata.

«Aianduskool saadab kõikidele registreerunud osalejatele hariliku kurgi seemned ja hakkame neid sõbrapäeval üheskoos kasvatama,» selgitas aianduskooli haridustehnoloog Katrin Uurman. «Uurime, milline see kurgitaim on, kuidas ta kasvab, kuidas õitseb, millised on tema lehed, millised on tema viljad ja kevadeks püüame ikkagi ka saaki saada.»

Huvi aianduskooliga koos harilikku kurki (Cucumis sativus) kasvatada osutus oodatult suureks. Eelmisel nädalal avatud registreerimisel said kohad täis vaid paari tunniga. Kõige enam koole-lasteaedu pani end kirja Harjumaalt, järgnesid Tartumaa ja Pärnumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles