Maavanem kutsus üliõpilased kohvile

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga maavanema Margus Lepiku kutsel kogunesid teisipäeval Valga kutseõppekeskuse kohvikusse maakonnast pärit üliõpilased.
Valga maavanema Margus Lepiku kutsel kogunesid teisipäeval Valga kutseõppekeskuse kohvikusse maakonnast pärit üliõpilased. Foto: Valga maavalitsus

Valga maavanema Margus Lepiku kutsel kogunesid teisipäeval Valga kutseõppekeskuse kohvikusse maakonnast pärit üliõpilased.

Paljude kõrgkoolidega on Valgamaa omavalitsustel ja maavalitsusel sõlmitud koostöölepingud, kuid otsest tulemust maakonna arenemisele see maavalitsuse hinnangul juurde pole andnud, anti teada Valga maavalitsuse pressiteates.

Hetkel õpib erinevates kõrgkoolides üle 1300 Valgamaalt pärit üliõpilase. «Info liikumine Valgamaa arengusuundadest nii maakonnas kui väljaspool seda on väga oluline. Ja minu suur soov on, et sel teemal saaksid kaasa rääkida kõik, kellel vähegi soovi ja tahtmist. Tänu kõrgkoolidele saime teile edastada kutse ja mul on heameel, et esimesel sellelaadsel kohtumisel nii palju üliõpilasi kohale tuli,» ütles maavanem.

Ta lisas, et kohtumise eesmärk on tutvustada maakonna arengustrateegiat ja anda sõnum, et Valgamaalt pärit üliõpilased võiksid võimalusel valida maakonnaga seonduva uuringuteema.

«Maavalitsus on meeleldi partner kõigile, kes soovivad oma kursuse- või lõputööd siduda Valgamaaga. Loodan, et paljud praegused noored oma tuleviku Valgamaaga seoksid ning nende arvamusettepanekud on väga tähtsad. Meidki puudutavad otsused sõltuvad tänastest noortest ning nende kujundada jääb meiegi tulevik,» lisas maavanem.

Esimesel kohtumisel huvitasid noori kõige enam märksõnad: Valgamaa kui Liivimaa keskus; sotsiaal- ja noorsootöö ning loomulikult haridus.

Järgmine kohtumine on maavanemal plaanis tudengitega korraldada juba kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles