Kuplandis kaugtöötas ava-aastal 1400 inimest

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Kupland alustas tegevust möödunud aasta kesksuvel.
Kupland alustas tegevust möödunud aasta kesksuvel. Foto: Arved Breidaks

Esmakordselt kogutud kaugtööstatistika kohaselt külastas Kagu-Eesti kaugtööteenuse pakkujaid läinud aastal kokku 1400 inimest, mis on üle viie korra rohkem kui võrgustiku käimalükkamisel seatud eesmärk.

Neist 1400 kaugtöötajast jäi paariks päevaks Kagu-Eestisse töötama 265 inimest ning vähemalt üheks nädalaks jäi kaugtööd tegema 16 inimest. Kuplandi esimese tegevusaasta kaugtööstatistika puudutab sisuliselt poolt aastat (juuli kuni detsember), sest võrgustik alustas tegevust möödunud aasta juulikuus.

«Kagu-Eesti kui kaugtööpiirkonna potentsiaal on suur ning võrgustiku algus paljulubav. Jätkame tööd selle nimel, et kaugtöötajad meid Kagu-Eestis järjest rohkem üles leiaks, sest vajadus kaugtööteenuste järele on üha kasvamas,» ütles SA Põlvamaa Arenduskeskuse juhataja Lennart Liba.

Tema sõnul pöörab Kupland koroonapandeemia tõttu praegustes oludes põhitähelepanu eestimaalastest kaugtöötajatele, kuid pandeemia möödudes on soov keskenduda ka Euroopa ja muu maailma kaugtöötajate kutsumisele Kagu-Eestisse.

«Kui enne 2020. aastat oli kaugtöö pigem eksklusiivne, siis nüüd on see muutunud meie kõigi jaoks tavapäraseks. Samas ei pea kaugtööd tegema lõputult oma koduses kööginurgas, vaid tööd saab teha väga vaheldusrikkalt ka kaugtööteenuse pakkujate juures,» rääkis Liba.

Kagu-Eesti kaugtöökeskuste projektijuht Lisanna Elm ütles, et kaugtööturism on kiiresti muutuvast majanduskeskkonnast välja kasvanud uus tegevussuund, mis aitab edendada Kagu-Eesti ettevõtlusmaastikku. «Ettevõtjad väärivad tunnustust, et nad on olnud neil keerulistel aegadel nii paindlikud ja tulnud kaasa meie uue algatusega, kujunedes kaugtööteenuse pakkujatena omalaadseteks suunanäitajateks,» märkis Elm.

Kuplandi alanud aasta eesmärgiks on lisaks kaugtööklientide kutsumisele Kaugu-Eestisse tugevdada ka kaugtööteenuse pakkujate võrgustikku ning leida parimaid regionaalseid ja üle-eestilisi koostööpartnereid.

Kagu-Eesti kaugtöövõrgustikul Kupland on praeguse seisuga 21 liiget, kes kõik pakuvad heal tasemel kaugtöövõimalusi ja erinevaid lisateenuseid nii meeskondadele kui ka üksikisikutele tulemusliku kaugtöö tegemiseks Eestimaa kagunurgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles