Otepää pakub Jaak Joala monumendile varjupaika (7)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Posti tänava pargis püsti pandud Jaak Joala monument meelitab sinna uudistajaid üle Eesti. Laupäeva pärastlõunal oli sinna sadakond uudistajat.
Posti tänava pargis püsti pandud Jaak Joala monument meelitab sinna uudistajaid üle Eesti. Laupäeva pärastlõunal oli sinna sadakond uudistajat. Foto: Elmo Riig / Sakala

Palju kõneainet pakkuva Viljandi Jaak Joala monumendi uueks asukohaks võiks saada Otepää, juhul kui viljandlased sellest tõesti lahti tahavad saada, teatas Otepää vallavolikogu aseesimees Jaanus Raidal.

«Täna (esmaspäeval) sai kaemas käidud Jaak Joala monumenti Viljandis. Kui mulkidele antud monument ei sobi, siis Otepää on valmis varjupaika pakkuma Otepää kultuuripargis!» edastas Raidal sotsiaalmeedias.

Poliitik lisas, et arutas seda teemat ka vallavanemaga.

Viljandisse püstitatud Jaak Joala monument on tekitanud suurt vastukaja ning kui valdavalt nimetatakse Mati Karmini teost sobimatuks, siis viimastel päevadel on paljud siseturistid just selle monumendi tõttu pidanud vajalikuks reisida Viljandisse.

Viljandi linnavalitsus otsustas esmaspäeval, et monumenti esialgu veel ära viima ei hakata, vaid MTÜle Meie Viljandi antakse nädal aega, et sõlmida kuju kohta kokkulepped. Need puudutavad eeskätt vaidlust Joala lese Maire Joalaga, kes nõuab, et kujult eemaldataks kõik kirjad, mis viitavad Jaak Joalale, samuti käed ja pea.

«Võin omalt poolt öelda, et mina ei hakka Jaak Joala omastega kohtu käima,» lausus Viljandi linnapea Madis Timpson Sakalale.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles