Tanklaketid loobuvad etanoolilisandist bensiinides

BNS
Copy
Maanteemuuseumi eksponaat.
Maanteemuuseumi eksponaat. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Tanklaketid Alexela ja Circle K lõpetavad etanooli sisaldavate mootoribensiinide müügi, sest tagavad taastuvenergia osakaalu oma sortimendis muul moel.

Circle K Eesti AS peadirektor ja juhatuse liige Kai Realo märkis pressiteates, et nii maksu- ja tolliameti avaldatud statistika kui ka Circle K praktika näitab, et ligi pool mootoribensiini klientidest kasutavad hetkel bensiini 98, kuna see ei sisalda etanooli, kohati ka juhul kui nende sõidukile on soovituslik mootoribensiin 95, mis on ühtlasi tarbijale ka soodsam.

Eelmisel aastal vastu võetud seadusemuudatus võimaldab tanklatel hakata taas müüma ka etanoolita mootoribensiini 95. Kehtestatud muudatus sätestas, et taastuvkütuste 10-protsendise osakaalu nõue tuleb täita kütuse maaletooja põhiselt ühe aasta jooksul ja taastuvenergia kohustust iga kütuseliigi liitris enam ei ole. 

Seadusest tuleneva taastuvenergia kohustuse täidab Circle K parafiinse diislikütuse (HVO) osakaaluga diislikütuses ja Circle K teenindusjaamades olevate elektriautode avalike kiirlaadijate rohelise elektriga, teatas ettevõte. 

Alexela täidab biokütuse kohustuse biometaaniga, mille näol on tegemist kokkuleppeliselt 100 protsenti kliimaneutraalse kütusega. 

Plaani kohaselt peaks kõikides teenindusjaamades täielikult etanoolivaba mootoribensiin 95 olema saadaval hiljemalt veebruari lõpus või märtsi alguses. Vastava märgistuse 95E0 ehk «ei sisalda etanooli» märgistuse saavad siis ka tankurid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles