Valitsus lubab Haanja maratoni korraldada

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Haanja maratoni start.
Haanja maratoni start. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Valitsus kiitis teisipäeval heaks ettepaneku lubada erandina korraldada kuus Estoloppeti suusamaratonide sarja kuuluvat etappi teiste seas ka Haanja maratoni.

Valitsuse hinnangul on Estoloppeti sarja kuuluvad spordi- ja liikumisürituste etapid, mis toimuvad Eesti eri paigus jaanuari lõpust kuni märtsi alguseni, ülekaaluka ühiskondliku või riikliku huviga üritused.

Otsus võimaldab korraldada osalejate piirarvu erisusega 30. jaanuaril Viru, 6. veebruaril Tamsalu-Neeruti, 13. veebruaril Alutaguse ning 21. veebruaril Tartu maratoni. 27. veebruaril on võimalik korraldada Tallinna suusamaraton ning 6. märtsil Haanja maraton.

«Eesti suurvõistluste korraldajad on tõestanud, et viiruse levimise tingimustes suudetakse korraldada turvalisi võistlusi. Estoloppeti korraldajad on toonud välja riskide maandamise meetmed, mida tuleb arvestada kõikide etappide läbiviimisel,» ütles kultuuriminister Tõnis Lukas. 

Otsuse kohaselt peab terviseamet andma ürituste korraldajate poolt koroonaviiruse leviku tõkestamiseks koostatud riskide maandamise plaani sobivuse kohta oma arvamuse ja suunised ning kultuuriministeerium peab koostöös korraldajatega tagama võistluste ja ürituste läbiviimisel terviseameti juhiste järgimise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles