Nakatumine laste seas on suurenenud (1)

BNS
Copy
Tühi klassiruum.
Tühi klassiruum. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Jõuluvaheaja järel on kooli naasnud laste seas suurenenud nakatumine koroonaviirusse, mille üheks põhjuseks on viiruse levik õpetajate toas, ütles terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma kolmapäevasel pressikonverentsil.

Nakatumistega seotud koole on terviseameti Lõuna piirkonnas 21, Põhja piirkonnas 10, Ida piirkonnas kaks ja Lääne piirkonnas neli.  

«Nakatunud õpetajad viivad nakkust õpilastele. Paneks õpetajatele südamele, et õpetajate toad on need, kus nakkus levima pääseb, mistõttu tuleb vaadata, kuidas hajutamist korraldada,» ütles Härma. «Hospitaliseerimist vajavate inimeste vanus on hakanud langema ning ka noorematel on ägedamaid sümptomeid.»

Härma tõdes, et surmajuhtumites hetkel veel stabiliseerumist näha ei ole. «Kasvutrendis liigume, keskmine vanus on 78,2 aastat. Kõige noorem surnu oli 38-aastane mees, samuti tõsiste terviseprobleemidega,» ütles Härma.

Sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Maris Jesse ütles, et teisipäevahommikuse seisuga oli vaktsineerituid, kes on kätte saanud mõlemad vaktsiinidoosid kokku 841.

«Oluline on, et iganädalaselt hakkab kasvama kõige kõrgemas eas olevate vaktsineerimiste arv. Praegu on esimese vaktsiinidoosi saanud üle 70-aastaseid 3000 ja iga päev nende hulk kasvab,» ütles ta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles