Endise Otepää vallajuhi kriminaalasi jõudis prokuratuuri

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Otepää endine vallavanem, praegune Otepää vallavolikogu liige Kaido Tamberg on pidanud prokuratuuri käitumist enda suhtes tarbetuks jõudemonstratsiooniks.
Otepää endine vallavanem, praegune Otepää vallavolikogu liige Kaido Tamberg on pidanud prokuratuuri käitumist enda suhtes tarbetuks jõudemonstratsiooniks. Foto: Arvo Meeks

Aasta tagasi kuriteos kahtlustatavatena kinni peetud Otepää toonase vallavanema ja abivallavanema kriminaalasi on jõudnud prokuratuuri.

Mullu 14. jaanuaril pidas keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo kuriteos kahtlustatavatena kinni Otepää toonase vallavanema Kaido Tambergi ja Otepää abivallavanema Kajar Lepiku ning veel kaks inimest.

Küsimusele, kuhu on aasta jooksul kriminaalasja uurimine praeguseks jõudnud, vastas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria Gonjak: «Eelmise aasta lõpus saadeti kriminaalasi süüdistuse esitamise otsustamiseks prokuratuuri. Kuna materjalid on keskmisest kriminaalasjast tunduvalt mahukamad, võtab asjaga tutvumine aega ja võib kesta ka kuid.»

Politsei esitas mullu jaanuaris kahtlustatavatele esialgsed kahtlustused omastamist käsitleva paragrahvi järgi. Ühele kahtlustatavale esitati kahtlustus ka usalduse kuritarvitamist käsitleva paragrahvi järgi. Pärast kinnipidamisi tehti läbiotsimised kahtlustatavate tööja elukohtades ning nendega seotud äriühingutes.

Kriminaalmenetluse käigus kontrollib politsei muu hulgas ühe kinnistu ja Sangaste lossi omandisuhetega seotud tehinguid ning kokkuleppeid, teatas prokuratuur toona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles