Mari Kulli jäljed Tõrva muusikaelus on nähtavad siiani mitmel pool

Copy
Mari Kull oli legendaarne pedagoog, kooride ja ansamblite tunnustatud juhendaja ning aktiivne ühiskonnategelane.
Mari Kull oli legendaarne pedagoog, kooride ja ansamblite tunnustatud juhendaja ning aktiivne ühiskonnategelane. Foto: Erakogu

Legendaarse muusikapedagoogi Mari Kulli sünnist möödus äsja 120 aastat. «Peame tegema kõik, et oma piirkonna võimekate inimeste teeneid ajakeerises ei unustataks,» rõhutas LC Tõrva Mari president Ülle Juht. «Selleks andis klubi mõni aeg tagasi välja Mari Kulli elulooraamatu «Hingevalgus»,» rääkis Juht ja lisas, et just selle kuulsa lauluõpetaja ja aktiivse ühiskonnategelase järgi sai ka nende klubi nime.

«Käisime Mari Kulli juhendatava segakooriga 1960. ja 1965. aastal Tallinna üldlaulupeol. Mari oli kollektiivi hing nii proovidel kui peol,» meenutas Kulli koorides ja ansamblites laulnud Milvi Kalpus. «Tema kollektiivide tase oli alati kõrge,» lisas laulja Ants Kalpus.

«Mari Kull oli suurepärane pedagoog, kooride ja ansamblite tunnustatud juhendaja ning võimekas Naiskodukaitse esinaine. Tema pühendumine väärib austust,» märkis Tõrva vallavolikogu liige, Valgamaa Omavalitsuste Liidu esimees Agu Kabrits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles