Põline rõugelane: tahan kõike proovida ja see paneb tegutsema

Siim Saavik
, reporter
Copy
Jaanus Mark on elanud Rõuges kogu oma elu.
Jaanus Mark on elanud Rõuges kogu oma elu. Foto: Arvo Meeks

Elupõline rõugelane Jaanus Mark on mees, kelle kätes kuulavad hästi sõna nii arvuti, videokaamera kui ka tuletõrjevoolik ja labidaski. Samuti pole talle võõrad lavalauad ega jõuluvanakuub. Paljuski on tegemist just vabatahtliku tööga. «Tegelen paljude asjadega, aga kas ma neid kõiki ka väga hästi oskan, seda ei tea öelda,» ütleb ta enda kohta.

Kõikide oma ametite meenutamiseks peab ta appi võtma arvuti ning sealt näpuga järge ajama, alustades lausa eelmise sajandi lõpust.

Jaanus Mark alustas nii-öelda Hunt Kriimsilmana, kellel palju ameteid, tegutsemist 1997. aastal, kui Rõugesse loodi noorteklubi. «Tookord olime noored ja jõudu jätkus,» nentis ta. Suure reisihuvilisena välisriike külastades nägi ta, kuidas asjad võiksid omavalitsuses toimida. Neid teadmisi jagas ta teiste noorteklubi liikmetega ning koos osaleti ka kohalikel valimistel. Tollane noorteklubi esimees Kalvi Kõva sai Rõuge vallavanemaks ning nüüd tegutseb juba pikalt riigikogu liikmena. Jaanus Mark ise aga rühmas vallavalitsuse liikme ja arendusnõunikuna tööd teha viis järjestikust vallavalitsuse koosseisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles