Valgamaa hooldekodus on nüüdseks positiivse koroonaproovi andnud 99 inimest (2)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valgamaa hooldekodus Paju Pansionaadid andis sel nädalal positiivse koroonaproovi veel 40 inimest lisaks senisele 59-le.
Valgamaa hooldekodus Paju Pansionaadid andis sel nädalal positiivse koroonaproovi veel 40 inimest lisaks senisele 59-le. Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa hooldekodus Paju Pansionaadid andis sel nädalal positiivse koroonaproovi veel 40 inimest lisaks senisele 59-le.

Asutuse juhatuse liige Kalju Sinisalu lausus, et neljapäeval tehti hooldekodus teine laustestimine ja selle käigus leiti viirus 28 kliendilt ja 12 töötajalt. Eelneval nädalal oli positiivse proovi andnud 48 klienti ja 11 töötajat. Siiski tuleb asutus seni oma jõududega toime. «Esimestel hakkab üle minema, aga nüüd said teised ka pihta. Aga esimesed töötajad hakkavad tagasi tulema, kes on isolatsiooni ära olnud ja kellel enam sümptomeid ei ole ja kes on perearsti poolt töökõlblikuks tunnistatud. Ilmselt neil tõenäosus uuesti nakatuda on väike.»

Vahepeal tulid vabatahtlikena appi ka kaks arstiteaduskonna esimese kursuse tudengit, aga nemad said majas olla vaid ühe päeva. «Terviseamet ei lubanud neil majja jääda, saatis nad neljapäeval ära, kuna olid nende tervise pärast mures. Meil on mõisamaja, kus puhtarhitektuuriliselt ei saa tekitada puhast tsooni,» selgitas Sinisalu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles