UUS VALITSUS Liina Kersna haridusministriks, Anneli Ott kultuuriministriks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kagu-Eestist riigikokku valitud Liina Kersna peaks saama uueks haridusministriks.
Kagu-Eestist riigikokku valitud Liina Kersna peaks saama uueks haridusministriks. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Pühapäeval saab teatavaks uue valitsuse ministriportfellide jaotus ning esialgseil andmeil jätkab Võrumaalt pärit keskerakondlane Anneli Ott valitsuses kultuuriministri kohal. Esmakordselt saab ministrikoha Kagu-Eestist valitud reformierakondlane Liina Kersna, kellest peaks saama haridusminister.

«Liina Kersna, haridus- ja teadusminister. Liina on tugev haridusvaldkonna ekspert, ta on hariduse teemadele riigikogus pikalt pühendunud ja on seetõttu täna parim kandidaat sellele ametikohale,» kiitis peaministrikandidaat Kaja Kallas Kersnat.

Kallas esitas Reformierakonna juhatusele erakonna ministrite nimekirja, kus lisaks Kersnale on rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus, sotsiaalminister Signe Riisalo, kaitseminister Kalle Laanet, maaeluminister Urmas Kruuse, väliskaubandus- ja IT-minister Andres Sutt ja justiitsminister Maris Lauri.

Kaja Kallase valitsuses saab olema lisaks peaministrile neliteist ministrit ning Reformierakond ja Keskerakond saavad võrdselt seitse portfelli.

Keskpäeva paiku selgusid ka Keskerakonna ministrid uues valitsuses. Nagu varasemalt arvatud, jätkab valitsuses tervise- ja tööminister Tanel Kiik ning majandus- ja taristuminister Taavi Aas. Siseministri portfell läheb praegusele Põhja politseiprefekt Kristian Jaanile, välisministriks saab Eesti suursaadik Prahas Eva-Maria Liimets, kultuuriministriks saab praegune riigihalduse minister Anneli Ott ja keskkonnaministriks senine parlamendi sotsiaalkomisjoni esimees Tõnis Mölder.

Praegune haridusminister, keskerakondlane Jaak Aab liigub tagasi riigihalduse ministriks, kust ta hiljuti haridusvaldkonna juhiks toodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles