Sulailmale ennustatakse jätku

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Talvine Haanja.
Talvine Haanja. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Ilmateenistus ennustab eeloleva nädala esimeseks pooleks valdavalt sulailma, kuid töönädala lõpus tulevad külmakraadid tagasi. Taevas pakub ka sademeid.

Esmaspäeval tuleb lõuna poolt niiskust ja võrdlemisi sooja õhku lisaks. Öö ja hommiku jooksul liigub üle Eesti tihe lörtsisadu, lühiajaliselt tuleb sisemaal sekka ka lund, rannikul vihma. Päevaks tihedam sadu eemaldub, vaid mõni üksik paik võib veidi lörtsi või tiba vihma saada.

Kuna Leedu rannikul tekib öösel uus osatsüklon, mis päevaks Läänemere põhjaosa kohale liigub, siis selle survel tõuseb lõunakaare tuul saartel ja rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur püsib ööpäevaringselt valdavalt plusspoolel: 0..+3°C, vaid öösel ja taas õhtul langeb kohati -1°C-ni.

Teisipäeval läheneb lõuna poolt uus madalrõhkkond ja jõuab päevaks Leedu-Läti piirile ning selle serva mööda kandub Eesti lõunapiirile pilveala, laieneb päevaks üle Eesti. Aeg-ajalt sajab lund ja lörtsi ning lühiajaliselt ka vihma. Tuul pöördub itta ja kirdesse ning tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -4..+1, päeval -1..+2°C.

Kolmapäeval liigub madalrõhkkond piki Läti idapiiri põhja poole ja jõuab päevaks Narva lähistele. Öösel katab tihe pilvevöönd Eesti, aeg-ajalt sajab lund ja lörtsi, rannikualadel sekka ka vihma. Päeval sajab enam saartel, mandril on sadusid hõredamalt ja harvem ning tuleb alla lumena. Tuul pöördub idakaarest läänekaarde. Õhutemperatuur on ööpäeva jooksul -3..+1°C.

Neljapäeval eemaldub madalrõhkkond Venemaale ja selle järel sajab kohati kerget lund. Õhuvool pöördub loodesse ja ilm jaheneb, kuid aeglaselt, sest maapinnalähedastes õhukihtides puhub tuul läänekaarest, mis toob Läänemere kohalt mahedust. Õhutemperatuur on öösel -4..+1, päeval on -3°C-st sisemaal 0°C-ni rannikul. Pärastlõunal muutub ilm külmemaks.

Reedel võib jõuda uus madalrõhkkond, mis toob meile lund lisaks. Õhutemperatuur on öösel -2..-7, sisemaal selgineva taeva all langeb -10°C ümbrusse, päeval 0..-5°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles