Tuntud valgalased tegid poliitikaga lõpparve

Tiit Loim
, reporter
Copy
Külliki Siilak oli 25 aastat Keskerakonna liige, ent astus sealtki hiljuti välja. Põhjuseks toob ta, et noortele tuleb ruumi anda. «Ma ei arva, et ma sellises vanuses tahaksin enam maailma paremaks muuta.»
Külliki Siilak oli 25 aastat Keskerakonna liige, ent astus sealtki hiljuti välja. Põhjuseks toob ta, et noortele tuleb ruumi anda. «Ma ei arva, et ma sellises vanuses tahaksin enam maailma paremaks muuta.» Foto: Arvo Meeks

Senised Valga vallavolikogu staažikad liikmed Külliki Siilak ja Külli Laugesaar – mõlemad elukutselt arstid – otsustasid hiljuti volikogust lahkuda ega plaani enam ka valimistel kandideerida. Laugesaar tõi põhjuseks tervisemured, Siilak aga tõdes, et ei suutnud Keskerakonnaga eesmärke saavutada ning on nääklemisest väsinud.

Külliki Siilak meenutas, et on Valga poliitikas osalenud 30 aastat. Selle aja jooksul on ta olnud nii linna- kui vallavolikogu esimees. Viimast tiitlit kandis ta viimatistest kohalikest valimistest eelmise aasta alguseni. Hiljuti otsustas ta aga volikogust lahkuda. «Ametlik versioon on see, et minu elukoht muutus. Ma ei ela enam Valgas, registreerisin end Ülenurme valda, kohaliku omavalitsuse seaduse alusel ma ei saa enam esindada Valga valda volikogus,» põhjendas Siilak.

Ajalehele on viidatud, et oma rolli mängis ka rahulolematus sellega, et praegune keskerakondlik vallavõim otsustas töölt eemaldada Priimetsa kooli direktori, kes oma abikaasale lisatasu oli maksnud. Siilaku sõnul ei lahkunud ta protestiks selle vastu, ent rahul ta teoga tõesti pole. «Kunagise juhina ei oleks mina suutnud nii käituda, et ei leia kergemat karistust. Kui eksimused jätkuvad, saab alati vallandamisele minna. Minu arvates oli karistus ebaproportsionaalselt vääritu. Inimestega väikelinnas ei tohiks niimoodi käituda. Aga aeg on teine, juhid teised. Kas peame alati olema nii kurjad?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles