Valga vallavanem palub oma Läti kolleegil mitte valkalasi Valga uisu-ja suusaradadele saata (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Suusarada Valgas Tartu maantee ääres
Suusarada Valgas Tartu maantee ääres Foto: Tiit Loim

Valga vallavanem Ester Karuse saatis teisipäeval kirja Valka kihelkonnaduuma esimehele Vents Armands Krauklisele, milles palub oma kolleegi hoiduda üleskutsetest suunata elanikud Valga uisu-ja suusaradadele.

Kirjas viidatakse sellele, et Valka omavalitsus on sel aastal riigis välja kuulutatud erakorralise seisukorra ajal avalike talviste tegevuste korraldamise suhtes ettevaatlik, millest oli juttu Lõuna-Eesti Postimehe artiklis „Valka suunab elanikud Valga uisu- ja suusaradadele“ (22.01), mis on omakorda tekitanud Valga elanike hulgas õigustatud muret.

Vallavanem väljendab oma kirjas arusaamist Valka otsuse üle sel aastal suusaradasid ja liuvälja mitte rajada ja rõhutab, et väärtustab loosungit „ Üks linn, kaks riiki“.

Samal ajal ei ole Valga pool kindel, kas külastajate järsu kasvu korral on võimalik elanikele uisu- ja suusaradadele kasutamist pakkudes tagada kõigi riigi kehtestatud piirangute ja ettevaatusmeetmete järgimist.

Seetõttu palub Valga vallavanem oma kolleegi hoiduda üleskutsetest suunata elanikud Valga uisu-ja suusaradadele, vähemasti seniks, kuni püsib muretekitav koroonaviiruse levik Valga vallas. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles