Põlva rätsepad parandavad kaitseväe vorme

Mati Määrits
, reporter
Copy
Aastas käib Nelijakk OÜ õmblejate käte vahelt läbi kuni 12 000 rõivaeset. Teiste seas töötab masinate taga ka Lea Anohhina.
Aastas käib Nelijakk OÜ õmblejate käte vahelt läbi kuni 12 000 rõivaeset. Teiste seas töötab masinate taga ka Lea Anohhina. Foto: Mati Määrits

Kui mõnel Eesti sõjaväelasel juhtub vormirõivastus rebenema, võib kindel olla, et vähemalt 2021. aasta lõpuni parandatakse see Põlva kesklinnas asuvates OÜ Nelijakk ruumides.

1996. aastast tegutseva ettevõtte omaniku ja juhatuse liikme Karin Mölderi sõnutsi seob firmat kaitseväega kümneaastane koostöö. Kui 2018. aastani parandati peamiselt telke, siis viimasel ajal valdavalt vormirõivaid. Uusi vorme Põlvas ei õmmelda – neid tehakse Tallinnas.

Riigihangetel on nii võidetud kui kaotatud. «Kaotasime seljakottide ja magamiskottide paranduse riigihanke. Õnneks oli sel ajal mitu suuremat tellimust veel. Leping kestab neli aastat ning kokku oleme võitnud ligemale kümme riigihanget. Konkureerib meiega tavaliselt kolm-neli firmat. Lõuna-Eestist rohkem tegijaid ei ole, kuigi võiks. Kuna meie kandis on riigitööd vähe, võiks siinsed ettevõtted osaleda rohkem riigihangetel,» rääkis Mölder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles