Ametist ilma jääv Valga haigla juht kaalub taas tegevarstiks hakkamist

Tiit Loim
, reporter
Copy
Küsimusele, kuivõrd ta talle tehtud etteheidetega nõustub, andis Valga haigla juhataja Margus Ulst põgusa vastuse: «Kui kuskil täht süttib või kustub, küllap keegi muutub sellest õnnelikumaks.»
Küsimusele, kuivõrd ta talle tehtud etteheidetega nõustub, andis Valga haigla juhataja Margus Ulst põgusa vastuse: «Kui kuskil täht süttib või kustub, küllap keegi muutub sellest õnnelikumaks.» Foto: Tiit Loim

Kolmapäeval erakorralisele koosolekule kogunenud Valga haigla nõukogu liikmed otsustasid Margus Ulsti Valga ametist tagasi kutsuda. Põhjuseks asjaolu, et Ulst pakkus riiklike suunistega vastuollu minnes vaktsiini inimestele Tartu Rotary klubist, kuhu ka ise kuulub.

Hiljuti selgus, et Valga haigla juhataja Margus Ulst pöördus Tartu Rotary klubi poole pakkumisega, et osa tema juhitavasse haiglasse saabunud vaktsiinidoosidest võiks väljaspool riikliku vaktsineerimiskava ette nähtud järjekorda kasutada eakate klubiliikmete kaitsesüstimiseks. Ulst on ise sama klubi liige. Ulst saatis e-kirja esialgu Tartu Rotary presidendi Tõnu Loogile, kes selle hiljem klubi meililisti edastas.

Valga haigla nõukogu esimehe Marek Seeri sõnul arutas nõukogu põhjalikult nii Valga haigla COVID-19 vaktsineerimise korraldamist kui ka Margus Ulsti tegutsemist seoses vaktsineerimisega. «Arvestades, et tervishoiusektor peab juba aasta aega lahendama ülemaailmsest pandeemiast tingitud kriisi ning et COVID-19 vaktsineerimine on lootus tervishoiusüsteemi kurnatuse lõpetamiseks, ei saa nõukogu aktsepteerida tekkinud olukorda, mil Valga haigla juhi tegevus on väljunud riiklikul tasandil kokku lepitud piiridest,» ütles Seer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles