Profirattur Tanel Kangert otsustas toetada Otepää rattaklubi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tanel Kangert Otepää rattaklubile mineva rattaga Everest.
Tanel Kangert Otepää rattaklubile mineva rattaga Everest. Foto: Erakogu

Sellest hooajast uues klubis Team BikeExchange alustanud profirattur Tanel Kangert otsustas Eesti jalgratturite liidu poolt talle treeningtoetuseks mõeldud 1000 eurot suunata Otepää rattaklubi noortreeneri Ekke-Kaur Vosmani toetuseks. Samuti annab Kangert klubile treenimiseks ühe ratta.

«Peale suurtuuri Giro d’Italia sain sõnumi Norras elavalt rattaentusiastilt Heiko Sepalt, kelle tööandja (Oslo Sportslager AS) uuris võimalust soetada minu võistlussärki. Kuna ma lihtsalt müügist ei olnud huvitatud, saime kaubale, et ettevõtte annetab raha asemel hoopis ühe noortele sobiva maanteeratta. Kaup oli igati aus ja korralik ning 48 cm raamiga maanteeratas lubati saata Eestisse,» rääkis Kangert pressiteate vahendusel.

Kangert soovis, et ratas läheks mõnele värskelt tegevust alustanud klubile, kus enamasti algus raskem ja toetajaid vähem kui juba tegutsevatel klubidel. Ta konsulteeris Eesti maanteekoondise treeneritega ja nende soovitusel jäigi sõelale väike, aga tubli ja arenev Otepää rattaklubi, teatas Eesti jalgratturite liit oma kodulehel.

«Soovin klubile edu ja loodan, et ratas leiab kasutust. Ühtlasi tänan Heikot, kes ratta «välja võlus», kohale toimetas ja seeläbi meie kohalikku rattasporti toetas,» ütles Kangert.  

«Meie klubi kõigil liikmetel on suur au ja rõõm, et Tanel Kangert on soovinud klubi toetada ning just Otepää rattaklubi arengusse panustada,» ütles Otepää rattaklubi noortreener Ekke-Kaur Vosman.

Ta lisas, et Tanel Kangerti ja Heiko Sepa kingitud tipptasemel ratas on lastele väga motiveerivaks nii võistlustel kui ka trennides. «Otepääl ja Lõuna-Eestis tegutsev väike rattaklubi on võtnud enda südameasjaks arendada ja pakkuda võimalust lastele ning noortele tegeleda rattaspordiga. Otepää rattaklubi läheb enda viiendale hooajale vastu täis sportlikku ootust ja võistlushimu,» lausus Vosman.

Rattaklubi president Andri Lebedev ja treener Ekke-Kaur Vosman on eelseisva hooaja suhtes ootusärevad. Vosmani sõnul on treeningud sujunud hästi ja noorte areng märgatav.

«Loodame klubi noortega olla järgmisel hooajal stabiilsed ja näidata sõitudel arengut,» ütles Vosman. «Audentese spordigümnaasiumis treenival Kert Roosel seisab ees väga tähtis hooaeg. Noorte spordist U23 vanuseklassi siirduval klubi kogenuimal sportlasel loodan hooaja jooksul õnnestumisi nii Eesti meistrivõistlustel kui ka võimaluse realiseerumist minna ennast tõestama Prantsusmaale, mis oleks suur samm edasi tippspordi suunas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles