Näitus kutsub võrulasi märkama linnaruumi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Näitusel saab ka kompassiketast keerutada.
Näitusel saab ka kompassiketast keerutada. Foto: Eesti Koostöö Kogu

Eesti Koostöö Kogu avab 3. veebruaril Võrumaa keskraamatukogus näituse «Kodukoha kompass». See avab linnaruumi ja inimeste heaolu vahelisi seoseid ning kutsub kogukonda väiksemate ning suuremate sekkumistega ka ise oma elukeskkonda parandama.

Väljapanek tõukub Eesti inimarengu aruandest ja uurib, mis teeb linnast, linnaosast, külast, tänavast või keskväljakust paiga, kus inimesed soovivad olla. Samuti seda, kuidas ruum, milles viibime, mõjutab tervist, heaolu ja õnnetunnet, aga ka piirkonna majandust ja atraktiivsust.

Näitusega kaasas olev kompassiketas annab kohalikele lihtsa raamistiku oma kodukoha hindamiseks ja arutelude pidamiseks. «Meie eesmärk on, et kogukondades algaksid või jätkuksid heaolu loova elukeskkonna üle arutelud, mõttetalgud, ruumieksperimendid, algatused. Loodame, et näitus aitab kohalikel märgata oma linna uue nurga alt,» sõnas näituse kuraator Kairi Tilga.

«Näitus annab hea võimaluse hinnata Võru linnaruumi ning mõelda kaasa, mida saaks veelgi paremaks teha. Tulemused näitavad linnavalitsusele, milliseid elukeskkonna teemasid tajuvad linlased kriitilisemalt ja millega ollakse rahul,» lisas linnapea Anti Allas.

Seoses näitusega korraldab Eesti Koostöö Kogu koos Võrumaa arenduskeskusega avaliku ruumi teemalise loengusarja. Lisateave selle kohta on arenduskeskuse kodulehel.

Võrru jääb näitus 3. märtsini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles