Naine, kes murdis end poliitika kõrgliigasse

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Poliitikas pole kohad kunagi enesestmõistetavad, saati siis ministri koht, kuhu on alati soovijaid rohkem kui üks, mõtiskles Anneli Ott. 
Poliitikas pole kohad kunagi enesestmõistetavad, saati siis ministri koht, kuhu on alati soovijaid rohkem kui üks, mõtiskles Anneli Ott. Foto: Madis Veltman

Roosa jakiga kaetud tumesinises kleidis astus sel päeval kõrgeid kontsi eelistanud Anneli Ott kell 14.01 riigikogu kõnepulti, et öelda järgneva minuti jooksul sõnad, mille kordamisest unistavad auahned noorpoliitikud nagu allohvitserid marssalikepikesest. 25. novembril antud esimene ministrivanne tõstis Võrumaa naise Eesti poliitikute kõrgliigasse, kuhu tal õnnestus ka püsima jääda ning see ei jäänud Lõuna-Eestis märkamata.

Anneli Oti tõus poliitikute kindralstaapi on tema karjääri edenemist viimasel 15 aastal jälginud inimeste silmis midagi, mis pidi ükskord juhtuma. Alustanud 2005. aastal poliitikute kõige alumiselt redelipulgalt ehk vallavolikogust, on ta samm-sammult liikunud tipu suunas. Vallast linna, linnast riigikokku, riigikogust valitsusse.

Valmis vastutust kandma

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles