Liina Kersna kiidab nähtamatuid mõjukaid

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Liina Kersna
Liina Kersna Foto: Konstantin Sednev

Mõjukate edetabelis kuuendaks platseerunud Liina Kersna teeb kummarduse kõigi nähtamatute mõjukate inimeste ees. Kui Lõuna-Eesti Postimees mõjukate edetabeli tarvis küsitlust tegi ning tabelit koostas, oli poliitik Kersna (Reformierakond) veel riigikogu liige. Sel nädalal vahetas ta aga opositsioonisaadiku töö parlamendis haridus- ja teadusministri portfelli vastu erakonnakaaslasest peaministri Kaja Kallase valitsuses.

«Olen muidugi väga tänulik kõigile, kes on hinnanud minu tegevust riigikogus mõjukaks,» ütles Kersna. «Ja tõesti – isegi opositsioonis olles on mul õnnestunud koos heade kolleegidega suunata rohkem raha laste vaimse tervise toetamisse ning koolipsühholoogide kutseaasta rahastamisse. Kindlasti ei ole seda piisavalt, sest tugispetsialistide puudus on suur.»

Kersna sõnul tundub talle üldiselt inimeste reastamine mõjukuse järgi väga subjektiivne. «Näiteks mõni õpetaja, psühholoog või arst suudab elu jooksul mõjutada oluliselt rohkemate inimeste elu ja saatust kui mina. Ka pühendunud lapsevanema mõju ühiskonnale on mõõtmatult suur, kasvatades hoolivat ja vastutustundlikku inimest,» rääkis ta. «Need mõjud on avalikkusele enamasti nähtamatud, mis ei tee neist inimestest vähem mõjukaid. Kummardus kõigi niinimetatud nähtamatute mõjukate inimeste ees.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles