Võru haigla juht mäletab eelmisest keerulisemaidki aastaid

Tiit Loim
, reporter
Copy
Lõuna-Eesti haigla juhataja Arvi Vase sõnul on kriisid tervisevaldkonda tabanud umbes iga kümne aasta järel.  Tomi Saluveer
Lõuna-Eesti haigla juhataja Arvi Vase sõnul on kriisid tervisevaldkonda tabanud umbes iga kümne aasta järel. Tomi Saluveer Foto: Tomi Saluveer

Eelmisel aastal sattusid koroonaepideemia tõttu senisest suurema tähelepanu alla ka haiglate juhid. Samas tõdes Lõuna-Eesti haigla juht Arvi Vask, et pika karjääri jooksul on tal olnud raskemaidki aegu. Põlva haigla juht Margot Bergmann tunnistas, et pingetega kaasnesid magamata ööd, Valga haigla juht Margus Ulst aga lausus, et kevadel oli olukord praegusest parem.

Võru külje all asuva Lõuna-Eesti haigla juhataja Arvi Vask lausus, et ei saa eelmist aastat oma töökoha vaatepunktist elu kõige raskemaks nimetada. «Mäletan aastaid, mis olid veel keerulisemad. Õnneks ei ole neid lähikümnendil olnud. Aga mäletan 1991. ja 1992. aastat, kui olin Elva haigla juht. Siis olid kütusekriisid, sularahakriisid – palju keerulisem oli. Lihtsalt epideemiat tollel ajal polnud.»

Vask lisas, et kriisid on end ilmutanud umbes kümneaastase vahega. «Kui Võrumaale sai tuldud, oli eelarvekriis, mistõttu oli vaja hakata inimestel palku vähendama. Iga kriis teeb tugevamaks ja annab kogemusi. Tervishoius kogemused loevad, neid ei ole võimalik õppida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles