Põlva aukodanikuks saab Anne Vasarik

Mati Määrits
, reporter
Copy
Anne Vasarik
Anne Vasarik Foto: Siim Saavik / Lõuna-Eesti Postimees

Põlva valla aukodaniku tiitli pälvib enam kui 50 aastat suusatamis- ja lasketreenerina ning üle 20 aasta Põlva spordihoone siselasketiiru juhatajana tegutsenud Anne Vasarik.

Vasarikule pakkus konkurentsi teine elupõline sporditegelane Uno Villako, kelle eestvõtmisel rajati Mammaste suusarajad.

Aasta tegu on Mari ja Mikk Jürjensi muusikafilm «Õhtust hommikuni. Põlvas.». Vallavanem Georg Pelisaare põhjendusel on kinodes ja ETVs näidatud filmiga toodud Põlvale piisavalt tuntust ning peatselt on seda võimalik näha ka rahvusvahelisel publikul.

Aasta vabatahtlik on Katrin Viilu, kelle panuseta ei möödu ükski suurem rahvaspordiüritus. Ta on olnud ka vähiravifondi ja Toidupanga vabatahtlik.

Sama tiitli saamiseks olid esitatud veel MTÜ Meie Stuudio rühmavanemad Nele Risttee, Siret Luste, Annika Rau ja Merit Kallas.

Kultuuripreemia spordi valdkonnas pälvib jalgpalliklubi Lootis asutaja ja treener Kaido-Meinhard Kukli, kelle käe alt on tulnud mitu põlvkonda jalgpallureid.

Nominendid olid veel vibuspordi edendaja Anne London, 21-kordne Eesti meiser vibuspordis Carmel London ning bikiinifitnessi tippsportlane Marleen Talivätsing.

Kultuuri valdkonnas tõsteti esile läinud suvel Kiidjärve mõisapargis etendunud suvelavastust «Vana klaver», mis oli menukaim etendus Eestis.

Tunnustuse saamiseks oli veel esitatud Põlva kultuuri- ja huvikeskuse direktor Eerika Mark, kelle juhtimisel on asutus saanud uue hingamise. Põlvasse on toodud palju tippesinejaid, sh balletigala.

Kultuuri valdkonnas oligi konkurents kõige pingelisem ning suvelavastuse tegijad osutusid võitjaks vaid mõne enamhäälega.

Preemiate saajad otsustasid Põlva vallavolikogu liikmed neljapäeval salajasel hääletusel. Tunnustused antakse üle Põlva vallavolikogu esimehe ja vallavanema vastuvõtul 20. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles