KIRI: ei saa ma Toompea rahvast aru

, Võru valla elanik (Eesti Tulevikuerakond)
Copy
Urmas Ott
Urmas Ott Foto: Erakogu

Taas sajab valget lund ja hanged on maas. Pliidi all praksub tuli ja laual põleb küünal. Siin Vastseliinas on vaatepilt romantiline. Ei tea, kas ilusate lumehelbekestega lendleb ka COVID-19 mu hoovi peale. Millal küll saab minna Türile, külla Jürile? Aga noh, mis see Jüri enam nüüd ...

Esmalt tahaks elektrit tagasi, aga enamikus pistikutes puhub tuul. On ahvid, jälle on nad elektri ära võtnud! Õnneks on õues külm, saab sügavkülmast toidu terrassile viia. Samas tuleb paluda taevaisa, et õues väga külmaks ei läheks, muidu külmuvad tualetis torud ära – on ju see ruum elektrikütte peal.

Laual häälitseb väike patareidel töötav raadio. Tegelikult tahaks teise kinni panna – no jube, mis nad seal Tallinnas korraldavad. Ajab harja kohe punaseks. Aga ei saa teist ikka kinni panna, vaikuses kuidagi kõhe istuda.

Ei saa ma Toompea rahvast aru. Samal ajal, kui maailmas levib tappev viirus, mille tõttu paljud ettevõtted kaotavad elutöö ja lihtrahvas sissetuleku, tegelevad nemad seal lollustega. Kes kellega koos elada võib või mitte. Õnneks sellest kaklusest mõneks ajaks ehk pääsesime. Aga nüüd...

Nüüd lastakse avalikult, silma pilgutamata, kahtlustuse saanud erakonnal valitsuses osaleda. Rõõmsal näol tegid kaks daami selgeks, et no ei ole muud võimalust ja ega kõik siis pätid ole. Kurb on vaadata kuidas moodustati Eestile valitsus, mille üks osapool on kriminaalkuritegudes süüdi mõistetud ning uuesti korruptsioonivõrku sattunud.

Kõige kummalisem oli, et üks patune, kes on uurimise all, oli kõige suurem valitsuse moodustaja ja eestkõneleja. Mitmel korral on ta küll rõõmsal naerunäol rääkinud, et korruptsioon on paha-paha ja me teeme kõik, et midagi sellist enam ei juhtuks ning ka partner noogutab ja kiidab takka, et jaa-jaa, korruptsioon on paha. Tule taevas appi! Vastik, vastik, vastik! Nende jutt kõlab tuttavalt, tuleks nagu kordusena vana plaadi pealt, kuid millegipärast nende teod on risti vastupidi jutule.

Ei tea, kas tuleb kunagi ka aeg, millal hakatakse tegelema ka tõeliste probleemidega. Millal nad küll leiavad aega rahvale? Õigus, õigus, rahvas tuleb meelde enne valimisi, siis lastakse maksumaksja raha jälle mõnuga tuulde ning lubatakse suuri pudrumägesid ja piimaojasid.

Kallis Eestimaa kodanik, kaua sa lased sellisel jamal kesta? Miks sa valid needsamad, keda enne valimisi kirud, jälle Toompea mäe otsa tagasi?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles