Kaubikuga möödasõitu sooritanu kaotas sõiduki üle kontrolli

Mati Määrits
, reporter
Copy
Teeolud on muutumas talviseks.
Teeolud on muutumas talviseks. Foto: PPA

Täna hommikul kella 7.35 ajal sai häirekeskus teate, et Põlvamaal Põlva-Reola maantee 8. kilomeetril juhtus liiklusõnnetus, kus möödasõidu tegija kaotas oma sõiduki üle kontrolli.

PPA pressiesindaja Ragne Keiski andmeil sooritas 29-aastane naine praegu teadaolevalt  Renault Kangoo väikekaubikuga parasjagu möödasõitu ees liikunud Man veokist, kui kaotas oma sõiduvahendi üle kontrolli ning põrkas oma masina esiotsaga vastu veoki järelhaagist. Õnnetuses keegi viga ei saanud, juhid olid mõlemad kained ja omavad juhtimisõigust. Edasi lahendab varakahjuga õnnetust kindlustusselts.

Avariipaigas töötanud Kagu jaoskonna patrullpolitseinik Omar Kaljuvee rääkis, et teeolud avariipaigas olid talvised – sõidutee oli libe ning lumine. Seetõttu tuletas ta juhtidele meelde, et maanteedele suundudes tuleb sõiduks võtta aega.

„Kehvades oludes on maanteel ohtlik suurimat lubatud kiirust taga ajada. Sõitke rahulikult, pikivahet hoides ja möödasõite vältides, sest tee võib olla libe ja nähtavus piiratud. Auto juhtimine on tegevus, mis nõuab igal sekundil juhi kogu tähelepanu. Samamoodi tähtis on teele asudes puhtaks teha oma auto esiklaas ning jääst puhastada ka kojamehed, sest tankiluugist piilumine kuidagi turvalisusele kaasa ei aita," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles