Tanel Visnap püstitas taas Valgamaa rekordi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Tanel Visnap uuendas taas Valgamaa rekordit.
Tanel Visnap uuendas taas Valgamaa rekordit. Foto: Arvo Meeks

Täna sai Tartu ülikooli spordihoones teoks üheksas Martin Kutmani mälestusvõistlus. Seitsmel alal võistles kokku 60 sportlast, kõik nad kuuluvad Eesti kergejõustiku koondisesse või on selle kandidaadid.

Võisteldi kokku seitsmel alal ning igal alal oli stardinimekiri piiratud kuue osalejaga. Mehed ja naised võistlesid 60 meetri jooksus, 60 meetri tõkkejooksus, 400 meetri jooksus, kõrgushüppes ja kaugushüppes. Naised võistlevad teivashüppes ja kolmikhüppes.

Nii naiste kui meeste 60 meetri jooksus tuli võit Eestimaa kaguossa.

Eesti kiireim naine Õilme Võro (Võru Lõunalõvi) läks ründama Ksenija Balta nimel olevat Eesti rekordit 7,29 sekundit. Võrole pakkus konkurentsi mitmekordne noortemeister Karoli Käärt (TÜASK), kelle isiklik rekord oli võistuste eel eelmisel aastal joostud 7,51 sekundit.

Rekord jäi siiski püstitamata. Küll tuli Võrole võit ajaga 7,36, Karoli Käärt jäi küll teiseks püsitas aga ajaga 7,48 uue isikliku rekordi.

Meeste 60 meetris tui aga võitjaks valgalane Tanel Visnap ajaga 6,87. Nagu ütles Visnapi treener Raimond Luts, on tegu uue Valgamaa rekordiga. "Taneli start polnud kõige parem, finiš samuti mitte, aga üldjoontes oli jooks väga hea. Kuna Taneli tänavune põhieesmärk on tänavune kurtide olümpia, oli selline tulemus, väga hea märk, et ta võib seal edukalt esineda."

Mullu uuendas Visnap korduvalt ka Valgamaa rekordit 100 meetri jooksus. Esmalt viis ta selle 10,77, siis 10,73 peale.

Martin Kutman oli Tartu ülikooli kehakultuuriteaduskonna ja kergejõustikukateedri juhataja, spordiklubi auliige, treener ning Tartu linna aukodanik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles