Setomaal suunati mitu kooli distantsõppele

LEPM
Copy
Meremäe kooli uksed jäävad vähemalt 10. veebruarini suletuks.
Meremäe kooli uksed jäävad vähemalt 10. veebruarini suletuks. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Setomaa vallavalitsus annab teada, et Meremäel ja Obinitsas on olukord seoses COVID-19 viirusega väga tõsine. Mitmete Meremäe ja Obinitsa piirkonnas elavate inimeste COVID-19 testi tulemus on osutunud positiivseks ning seetõttu lähikontaktsete ring lai.

Terviseameti soovitusel ja Setomaa vallavalitsuse korralduse alusel  rakendatakse inimeste tervise kaitseks ning koroonaviiruse leviku tõkestamiseks mitmeid lisameetmed:

2.-10. veebruarini on Meremäe kool ja Värska muusikakooli tegevus Meremäel distantsõppel, töötajad ja lapsed on suunatud eneseisolatsiooni. Distantsõppes osalemine on õpilastele kohustuslik. Õppetöö korralduse osas annab kool informatsiooni e-päeviku (Stuudiumi) kaudu.

Samal ajavahemikul on Setomaa kultuurikeskuse koosseisu kuuluv Obinitsa külakeskus, Setomaa Noorsootöö Keskuse koosseisu kuuluvad Meremäe noortekeskus Meremäe külas ja Obinitsa noortetuba Obinitsa külas  suletud.

3.-12. veebruarini on Meremäe kooli Obinitsa liitrühm suletud ning rühma töötajad ja lapsed suunatud eneseisolatsiooni.

Viiruse edasise leviku tõkestamiseks on väga tähtis ja oluline, et kõik inimesed püsiksid eneseisolatsiooni perioodil kodus ega liiguks ringi rahvarohketes kohtades, sh ei võtaks osa huvihariduse või huvitegevuse tegevustest või muudest ühistegevustest. Samuti on oluline, et eneseisolatsiooni suunatud inimesed, isegi kui nad terved on, ei puutuks sel ajal kokku riskigruppi kuuluvate vanemaealiste ja kroonilisi haigusi põdevate pereliikmete ning lähisugulastega, sest COVID-19 nakkushaiguse maksimaalne peiteperiood on 14 päeva alates lähikontaktist.

Vallavalitsus tuletab meelde ja paneb inimestele südamele, et haiguse leviku tõkestamiseks saab igaüks anda olulise panuse, käitudes vastutustundlikult ning hoolivalt. Haigussümptomite ilmnemisel tuleb kohe jääda eneseisolatsiooni ning võtta edasiste käitumisjuhiste saamiseks ühendust oma perearstiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles