Valga vallajuhid nakatusid koroonaviirusega

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga vallavanem Ester Karuse andis teada, et nakatus koroonaviirusse.
Valga vallavanem Ester Karuse andis teada, et nakatus koroonaviirusse. Foto: Erakogu

Valga vallavanem Ester Karuse ning asevallavanem Mati Kikkas andsid hiljuti positiivse koroonaviiruse proovi. Teavituse potentsiaalsest nakkusohust said ka volikogu viimasel istungil osalenud, kuna istungist võttis osa hiljem positiivse proovi andnud inimene.

Valga vallavanem Ester Karuse lausus, et proovi andma läks ta kolmapäeval, kui 29. jaanuaril peetud volikogu istungil osalenuid teavitati asjaolust, et istungil viibis haigustunnusteta ja sümptomiteta isik, kes on andnud positiivse COVID-19 testi. Neljapäeval osutus vallavanema test positiivseks. «Vallavalitsuse tööd see selles mõttes ei mõjuta, et valitsus on ilusti töövõimeline. Mina jätkan oma tööd kodust. Teiste ametnike tööd see ei mõjuta, mina ise näiteks ei ole sel nädalal käinud vallavalitsuses sel ajal, kui seal teised inimesed viibisid,» lausus Karuse.

Karuse sõnul usub ta, et sai viiruse volikogu istungilt. Istungil osalenud inimeste nimed edastas vallavalitsus ka terviseametile.

Vastavalt terviseameti juhistele viibib Karuse eneseisolatsioonis. Ta lisas, et enesetunne on tal seni hea.

Asevallavanem Mati Kikkas sai positiivse testitulemuse kolmapäeval. «Teisipäeval läksin testima, sain kolmapäeval positiivse tulemuse. Siis andsin kõigile osapooltele teada, kellega kokku puutusin. Terviseamet ütles, et kaks eelmist päeva olid ka nakkusohtlikud enne sümptomite tekkimist. Tuli need nimed ka üles anda.»

Tervis on Kikkasel enda sõnul praegu hea. «Ei kurda. Sümptomid tulid nädalavahetusel, aga tänaseks juba on väga hea enesetunne. Aga isolatsioonis pean olema.»

Kikkas lisas, et tema tõenäoliselt oligi mainitud haigustunnusteta isik, kes volikogu istungil osales. Ka tema saab siiski töökohustusi jätkuvalt täita. «Ei võtnud haiguslehte. Distantsilt on võimalik teha, oleme niikuinii kodukontorit rakendanud.»

Teine asevallavanem Toomas Peterson istus samuti istungil Karuse ja Kikkase kõrval. Kas ka tema on positiivse testi andnud, ei soovinud Peterson öelda. «Ma sellistele küsimustele ei vasta. Olen isolatsioonis ja töötan kodukontoris. Vallavalitsuse liikmed on kättesaadavad, töö käib.»

Valga vallavolikogu istung Valga kultuuri- ja huvialakeskuses 29.01.2021, kus opositsioon avaldas vallajuhtidele umbusaldust. Valga asevallavanem Mati Kikkas.
Valga vallavolikogu istung Valga kultuuri- ja huvialakeskuses 29.01.2021, kus opositsioon avaldas vallajuhtidele umbusaldust. Valga asevallavanem Mati Kikkas. Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles