Tanel Leok pälvis Kultuurkapitali peapreemia

Copy
Tanel Leok
Tanel Leok Foto: Marko Saarm

Eesti Kultuurkapitali kaheksas valdkonnas kuulutati neljapäeval välja peapreemia ja elutööpreemia laureaadid, lisaks anti üle kujutava ja rakenduskunsti, rahvakultuuri ning audiovisuaalse sihtkapitali aastapreemiad, kokku 42 preemiat.

Kehakultuuri ja spordi valdkonnas sai peapreemia Eesti edukaim krossisõitja Tanel Leok, kes karjääri jooksul osales 530 MM-etapil, saades kolm etapivõitu ja võistles rekordilised 19 korda meeskondlikel maailmameistrivõistlustel. Tänu tema innustusele on Eestis kasvanud uus põlvkond noori krossisõitjaid.

Rahvakultuuri valdkonnas sai peapreemia Võrumaal Urvastes sirgunud Vaike Uibopuu – teeneline ja alati särav kooridirigent.

Kujutava ja rakenduskunsti sihtkapitali aastapreemia sai Jana Huul, kes on galeristi ja kuraatorina üle kümne aasta täitnud olulist rolli Võru ja Lõuna-Eesti professionaalse näitusetegevuse arendamisel. Ta on Eesti näitusepilti toonud Võru Linnagalerii ja Vana-Võromaa Kultuurikoja ning algatanud Liiva-ATE kunstikorruse, mis on oluliselt rikastanud Võru linna kunstipilti. Tänavu käivitas ta kõiki neid institutsioone ühendava Võru kunstielu eneseteadlikkust põlistava sündmuste sarja.

Ansambel Trad.Attack! - väsimatu väega säravalt omanäolised pärimusmuusikud - sai rahvakultuuri sihtkapitali pärimusmuusika aastapreemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles