Otepääle tuleb munitsipaalüürimaja

LEPM
Copy
Eelarve kogumaht on 16 miljonit eurot, sellest 9,4 miljonit on ette nähtud põhitegevuse kuludele.
Eelarve kogumaht on 16 miljonit eurot, sellest 9,4 miljonit on ette nähtud põhitegevuse kuludele. Foto: Maarius Suviste

Otepää vald kulutab täna investeeringuteks 8,3 miljonit eurot. Muu hulgas on plaanis ehitada munitsipaalüürimaja.

Investeeringud valla teedele ja tänavatele 441 800 eurot. Investeeringute toel on plaanis remontida valla teid ja tänavaid, rajada keskkonnaministeeriumi toel jäätmemajad, ehitada munitsipaal-üürimaja, arendada Pühajärve rannaparki ja ehitada Otepää turuhoone. Plaanis on veel Nõuni kultuurimaja renoveerimine, Puka kultuurimaja küttesüsteemi remont, Puka noortekeskuse ruumide renoveerimine ja välijõusaali rajamine. Jätkub Puka koolimaja ehitus ja teiste valla koolide renoveerimine. Plaanis on veel erihoolekande teenusmaja ja hooldekodu ehitus Otepää linna.

Eelarve kogumaht on 16 miljonit eurot, sellest 9,4 miljonit on ette nähtud põhitegevuse kuludele. Eelarve tuludeks on prognoositud 9 829 011 eurot.

Kõige suurem osa eelarves on haridusel – hariduskulud moodustavad 59% põhitegevuse kuludest. Hariduskulud suurenevad 3%. 61% hariduse eelarvest rahastab omavalitsus ja riigilt saadakse 39%. Otepää valla haridusasutustes käib 1 058 last, nendest üldhariduskoolides 685 ja koolieelsetes lasteasutustes 273 last.

Järgmine suurem kuluartikkel on sotsiaalne kaitse ehk toetused, mis moodustab eelarvest 11%.

Otepää vallavolikogu esimees Rein Pullerts, kes on ka volikogu eelarve- ja majanduskomisjoni ees, ütles, et selle aasta eelarvet iseloomustab ääretu konservatiivsus. „Konservatiivsus on põhjustatud Covid-19 viiruspuhangust, kuna keegi ei julge ennustadagi millal ja millega see kriis lõpeb,“ lausus ta.

Otepää vallavanem Jaanus Barkala sõnas, et käesoleval aastal sai Otepää valla  eelarve igati asjakohane ja rõõmuks erinevatele huvigruppidele. „Selles on küll konservatiivsuse jooni, kuid ühtegi kampaaniakorras kärbet pole sisse viidud ning maksimaalselt on arvestatud erinevate valdkondade soovidega. Valdkondade soovid ja valla võimalused on olnud suuresti kattuvad,“ märkis Barkala. „Eks annab sellest tunnustust asjaolu, et erinevatel lugemistel laekus üsna vähe muudatusettepanekuid ja enamik nendest sai arvesse võetud. Loodame, et koroona suuri korrektuure ei tee ja saame kõik eelarves sisalduva kenasti ellu rakendada.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles