Otepää gümnaasium jagas esmakordselt õppestipendiume

LEPM
Copy
Otepää gümnaasium jagas õppestipendiume esmakordselt.
Otepää gümnaasium jagas õppestipendiume esmakordselt. Foto: Timo Arbeiter

Otepää gümnaasium jagas esmakordselt õppestipendiume gümnaasiumiastmes õppivatele tublidele noortele, et motiveerida neid saavutama paremaid õpitulemusi ning väärtustama piirkondlikku gümnaasiumiharidust.

Otepää gümnaasiumi direktor Maire Murumaa ütles, et stipendium kutsuti ellu Otepää vallavalitsuse toel. „Stipendiumi said esmakordselt 13 gümnasisti. Koolina oleme ääretult uhked oma õpilaste üle,“ märkis ta.

Statuudi kohaselt makstakse õppestipendiumi välja kaks korda aastas kursusehinnete keskmiste tulemuste eest. Stipendiumi suuruseks väga heade õpitulemuste (kursusehinnete keskmine vähemalt 4,8) korral on 70 eurot kuus, heade ja väga heade õpitulemuste (kursusehinnete keskmine 4,5- 4,79) korral 50 eurot kuus.

Esmakordsele õppestipendiumile esitasid taotluse 13 gümnasisti, kellest kuus olid 10. ja seitse 11. klassi õpilased. Noormehi oli stipendiaatide hulgas viis ja neide kaheksa. Väga heade tulemuste eest said kõrgema stipendiumi kuus ning tavamääraga stipendiumi seitse õpilast. Kuna stipendiumile ei rakendu tulumaks, siis saavad õpilased selle kätte täies ulatuses. Lisaks ei arvestata stipendiumi määramisel õpilase elukohajärgset sissekirjutust.

„Leian, et stipendiumi maksmine tublidele õppuritele on suurepärane viis motiveerida õpilasi hoolsamalt tegelema õppetööga,“ sõnas Otepää vallavanem Jaanus Barkala. „Kooli head õpitulemused tõstavad nii kooli kui ka valla mainet ning toovad juurde uusi õpilasi ja seeläbi kindlustavad kooli jätkusuutlikuse. Kindlasti jätkame ka edaspidiselt erinevate motivatsioonimeetmete ellurakendamist.“

Stipendiaadid

Otepää gümnaasium tunnustab I poolaastal õppestipendiumiga väga heade õpitulemuste eest järgnevaid õpilasi:

Helis Hein

Kreete Kuusk

Andres Luik

Eliise Palmiste

Uku Sau

Annabel Urm

Heade ja väga heade õpitulemuste eest tunnustatakse stipendumiga järgnevaid õpilasi:

Helen Hein

Kristjan Kattai

Mikk- Martten Meema

Laura Terandi

Robin Värk

Kaks õpilast ei soovinud oma nime avalikustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles