Eestlased aitavad sakslastel loobuda kivisöest

LEPM
Copy
Danpower Eesti ASi juht Juhan Aguraiuja.
Danpower Eesti ASi juht Juhan Aguraiuja. Foto: Danpower Eesti AS

Eesti inseneribüroo Baltic Power Engineering OÜ sõlmis Saksamaa energiafirmaga Danpower GmbH lepingu, mille alusel projekteerivad nad sakslastele jäätmepuidul töötava keskkonnahoidliku katlamaja.

Koostööpartnerite leidmiseks võttis Danpower GmbH ühendust oma Eesti tütarfirma Danpower Eesti ASi juhi Juhan Aguraiujaga. “Eestis ja Põhjamaades on palju kogemust puiduhakkel töötavate katlamajade projekteerimisel ja ehitamisel, mistõttu tunnevad sakslased meie know-how vastu huvi,” ütles Aguraiuja.

Aguraiuja kontakteerus seejärel omakorda insenerifirma Baltic Power Engineering OÜga, kes teeb nüüd Saksamaa energiakontserni soojusjaamale insenertehnilist lahendust ja eelarve analüüsi. „Ehkki oleme sarnaseid katlamaju projekteerinud varemgi, on hea meel aidata nende valmimisele kaasa just Saksamaal,“ ütles Baltic Power Engineering OÜ juht Toomas Koovit.

Biomassi katlamaja ehitamine aitab Saksamaal liikuda keskkonnasäästlikuma energiatootmise suunas. Saksamaa on lubanud 2038. aastaks loobuda kivisöe kasutamisest soojuse ja elektri tootmisel, mistõttu otsitakse viise, kuidas toota rohelisemat energiat. Nii Danpower kui ka Baltic Power Engineering on siin valmis edaspidigi oma ekspertiisi pakkuma.

Danpower Eesti AS on Saksamaa energiafirma Danpoweri gruppi kuuluv ettevõte, mis varustab soojaga Võru linna ja Puiga küla. Lisaks soojatootmisele pakub Danpower tütarfirma Praavitus OÜ kaudu soojussõlmede ja küttesüsteemide paigaldust, hooldust ja remonti. 2013. aastal avas Danpower Võrus saksakeelse klienditeeninduskeskuse, mille töötajad teenindavad kirjalikult ja telefoni teel kontserni omaniku Enercity Saksamaal asuvaid kliente. Ühtlasi otsib Danpower Eestis taastuvenergia projekte, kuhu on valmis investeerima kuni 100 miljonit eurot.

Baltic Power Engineering OÜ on Eesti, Soome ja Rootsi inseneride poolt 2009. aastal asutatud ühisettevõte, mille põhitegevuseks on töötada tellijatele välja elektrienergia, soojuse, tööstusliku külma ja jahutuse lahendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles