Andur päästis Põlvas mehe elu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Päästeauto. Foto on illustratiivne.
Päästeauto. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Turvaettevõtte G4S töötajate ja päästjate kiire reageerimine aitas Põlvas päästa suitsu täis korteris magava mehe, kes suitsu- ja vinguanduri valjust häiresignaalist välja ei teinud. Õnneks kasutas mees sellist andurit, mis edastas häiresignaali ka turvaettevõtte juhtimiskeskusesse.

Reedel, 5. veebruari õhtul kell 20.54 sai turvaettevõtte G4S juhtimiskeskus tulekahju häireteate Nublu suitsu- ja vinguandurilt, mis paigaldatud Põlvas asuvasse korterisse. Kuna korterielanikuga ühendust saada ei õnnestunud, saadeti olukorda kontrollima G4Si patrull.

Kümne minutiga sündmuskohale jõudnud turvatöötaja tundis maja koridoris kärsahaisu, kuid tema uksekoputusele keegi ei reageerinud. Aknast oli näha toas põlevat valgustit, mistõttu kahtlustas turvatöötaja, et keegi võib korteris olla ja kutsus appi päästjad.

Kohale tulnud päästjad murdsid ukse lahti. Korter oli paksu suitsu täis. Päästjad leidsidki ruumidest ühe mehe, kes magas nii sügavat und, et ei reageerinud anduri valjule häiresignaalile, telefonikõnele, uksele koputamisele ega ukse lahtimurdmisele.

Mees oli pärast õhtusööki asetanud nõud sisse lülitatud elektripliidile ja jäi siis ise magama. Pliidil puhkes põleng ning sellest eraldunud suits käivitaski suitsu- ja vinguanduri Nublu, mis edastas häiresignaali ka G4Si juhtimiskeskusesse.

Kiirabimeedikute abi vaja ei läinud ja olukord lahendati ruumide tuulutamisega.

Eelmisel aastal oli seitse juhtumit, kus kodus olnud inimene ei reageerinud suitsu- ja vinguanduri valjule häiresignaalile, sest magas sügavat und, oli kas alkoholi või unerohtude mõju all või ei olnud võimeline olukorrale adekvaatselt reageerima tervisliku seisundi või kõrge vanuse tõttu.

Õnneks kasutati andurit, mis edastas häiresignaali ka G4Si juhtimiskeskusesse, kust omakorda saadeti appi turvatöötaja, kes inimese eluohtlikust olukorrast päästis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles