Talvepealinn võõrustab taas saunade vahel silkajaid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saunamaraton
Saunamaraton Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Otepääl toimub 12. veebruaril kolmandat korda Euroopa Saunamaraton «Kuum saun kuumas Talvepealinnas Otepääl.»

Otepää kultuurijuhi Sirje Ginteri andmeil osales eelmise aasta Saunamaratonil 65 võistkonda kokku 208 saunalisega. Saunamaratoonlasi võttis vastu 18 Otepää sauna. Saunaliselt tunnistasid üksmeelselt parimaks Sokka suitsusauna.

«Loodetavasti pole võistlemine ainus eesmärk,» ütles Ginter, avaldades lootust, et ettevõtmine pakub osalejatele ka naudingut.

Saunamaratoni start antakse Pühajärve Spa&Puhkekeskusest, sealsamas on ka finiš.

Võistkonda võib kuuluda neli liiget. Kes soovib, võib võistelda ka üksinda. Stardipaigas antakse kõigile orienteerumiskaart ja võistlusjuhend.

Kõigil võistkonna liikmetel tuleb saunalaval leili võtta vähemalt kolm minutit. Sauna sisenedes annab iga võistkond saunaomanikule saunakaardi, millele lahkudest saab tõenduse saunas viibimise kohta.

Lisaboonust ehk miinussekundeid annab saunalistele jääaukude, kümblustünnide ja muude saunaomanike välja pakutud atraktsioonide külsatamine. Lühima ajaga enim arvu saunu läbinud võistkond või üksikvõistleja on võitja.

Autasustamine ja ühine koosviibimine saunaomanikega toimub samal õhtul Pühajärve Pubis.

Registreeruda saab nii eelnevalt kui kohapeal. Üritust toetab Otepää vallavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles