Valga opositsioon püüab kokku panna uut vallavalitsust

Tiit Loim
, reporter
Copy
Foto Valga vallavolikogu erakorraliselt istungilt mullu jaanuaris, kui avaldati umbusaldust seniste vallavalitsuse liikmete vastu. Pildi keskel, Monika Rogenbaumi vasakul käel on EKRE volinik Tõnu Reinup, keda uue koalitsiooni plaanijad loodavad nüüd enda ridades näha.
Foto Valga vallavolikogu erakorraliselt istungilt mullu jaanuaris, kui avaldati umbusaldust seniste vallavalitsuse liikmete vastu. Pildi keskel, Monika Rogenbaumi vasakul käel on EKRE volinik Tõnu Reinup, keda uue koalitsiooni plaanijad loodavad nüüd enda ridades näha. Foto: Arvo Meeks

Valga opositsioonisaadikud on alustanud kõnelusi uue koalitsiooni loomiseks. Peamine lootus on EKRE saadik Tõnu Reinup enda poolele meelitada, Reinup aga on plaani suhtes skeptiline.

Praegu domineerib Valga valla koalitsioonis Keskerakond, kellega on sarnaselt hääletamas ka EKRE saadik Tõnu Reinup ja sotsiaaldemokraat Rein Randver. Kokku 27 liikmega volikogus tagab see kooslus koos Keskerakonna 12 kohaga 14 häält, mis võimaldab hääletusi napilt võita.

Reformierakonna ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna volinikud ja ainus Isamaa erakonna esindaja volikogus Monika Rogenbaum on aga ühendanud jõud, et kokku panna uus vallavalitsus. Et neil endil on koos 13 häält, läheks enamuse saavutamiseks veel üht tarvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles