Suurte kogemustega õpetaja: kunst rikastab elu

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Puka kunstikooli juhataja Esti Kittus oma õpilaste lõputööde näitusel Puka kultuurimajas. Näha on looming alates aastast 2009, mil lõpetas esimene lend.
Puka kunstikooli juhataja Esti Kittus oma õpilaste lõputööde näitusel Puka kultuurimajas. Näha on looming alates aastast 2009, mil lõpetas esimene lend. Foto: Maarius Suviste

Lapsest saati kunstihuvilisel, väikeses kohas maakonna ainsale kunstikoolile aluse pannud Esti Kittusel on vastus kohe võtta küsimusele, miks peab inimene oskama joonistada. «Ega ta peagi,» ütleb ta. «Aga joonistamise käigus kogeb ta palju emotsioone, õpib analüüsima ja ennast tundma ning tähelepanu koondama. See on enesearendamine.»

Esti Kittus (72) teab, mida räägib. Ja tal on tuline õigus. Sellest saab aimu kas või siis, kui vaatame Valgamaal Puka kultuurimajas hiljuti üles pandud näitust Puka kunstikooli õpilaste lõputöödest. Need on tema enda õpilaste tööd.

Mis tunne õpetaja südames on, kui avatakse õpilaste näitus? «Väga hea tunne,» tunnistab tunnustatud pedagoog. Ta otsib järgnevaid sõnu, mida veel öelda. Siis aga tuleb klomp kurku, silmad kisuvad veekalkvele. «See on... See on... nagu oma personaalnäituse avamine. Ja veel nii suur näitus, kus terve saal on töid täis. Kõik ei tahtnud ära mahtudagi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles