Moostes selgub suve teisel poolel parim unelaulutöötlus

BNS
Copy
Mulluse festivali ihaldatuima preemia pälvisid Eva Väljaots ja Robbie Sherratt.
Mulluse festivali ihaldatuima preemia pälvisid Eva Väljaots ja Robbie Sherratt. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

13.–14. augustil toimub 22. rahvamuusikatöötluste festival Mooste Elohelü, kus selgitatakse välja parim unelaulutöötlus, mis pälvib festivali peaauhinna ja 2000-eurose auhinna.

Kõigilt võistlejatelt oodatakse nende nägemust põneva meloodiaga hällilaulust, mis jäädvustati 1957. aastal Pauline Pehlakult Hargla kihelkonnas. Samuti tuleb esitada vabalt valitud Eesti rahvaviisi töötlus – regilaul, uuem riimiline rahvalaul, tantsulugu või pilliviis. Töötlusele žanrilisi piiranguid ei seata.

Festivali võistluskontserdi peaauhind on 2000 eurot, mille saaja otsustab viieliikmeline žürii. Oma auhinna annab välja festivali patroon Ingrid Rüütel. Lisaks ootab võistlejaid kohustusliku loo parima töötluse preemia 1000 eurot, noortepreemia ning jagatakse mitmeid hinnalisi eripreemiaid.

Toimub ka traditsiooniline öine matk elava tule valgel. Festivali peakülaliste hulgas on torupilli- ja löökpillimängijatest koosnev Läti folkrokk-ansambel Auli, kes paneb proovile Mooste Folgikoja paljunäinud seinad ja annab publikule esivanemate pärandist ja rokkmuusika energiast pakatava võimsa laenguga kontserdi.

Registreerumise tähtaeg festivali päevaprogrammis ja/või võistluskontserdil osalemiseks on 15. veebruar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles