Suusaliit lähetas noored suusatajad MM-ile

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Koondis Tehvandi spordikeskuses valmistumas juunioride ja U23 maailmameistrivõistlusteks.
Koondis Tehvandi spordikeskuses valmistumas juunioride ja U23 maailmameistrivõistlusteks. Foto: Tarmo Haud/Suusaliidu kodulehekülg

8.-14.veeburarini toimuvad Soomes Vuokattis FIS murdmaasuusatamise juunioride ja U23 maailmameistrivõistlused, millest võtavad osa ka Eesti U20 ja U23 parimad sportlased.

U20 arvestuses stardivad Karl Sebastian Dremljuga, Kaidy Kaasiku, Keidy Kaasiku, Eliisabet Kool, Andreas Koppa, Kaspar Päärson, Aleksander Tamm, Johanna Udras ja Anders Veerpalu.

U23 arvestuses lähevad starti Martin Himma, Hanna-Brita Kaasik, Mariel Merlii Pulles, Henri Roos ja Aveli Uustalu.

Suusaliidu murdmaasuusatamise peatreeneri Jaanus Teppani sõnul ootame eelkõige nendelt sportlastelt lähitulevikus murdmist rahvusvahelise suusatamise tippu. «Vuokatti MM-ilt ootame juba tõsisemaid tulemusi maailma omavanuste hulgas. See tähendaks jõudmist esimese 15 parema hulka. Teatesõitudes oleks õnnestumiseks 10 parema hulka jõudmine.»

Teppan märkis, et suures plaanis käib praegu pigem tõsine ettevalmistustöö 2022. aasta Pekingi taliolümpia ning 2026. aasta Milano ja Cortina d'Ampezzo taliolümpia nimel. Viimaste aastate turbulentsid nii kehva talveilma kui puhta spordi määrimise poolelt ei ole Suusaliidu teatel siiski lootusi parema tuleviku nimel kustutanud.

«Täna on suusarajad rahvast täis ja see annab usku, et suusatamine on Eestis endiselt au sees. Spordipoed teevad üle aastate parimaid suusavarustuse müüke ja suusaklubidesse registreerub rekordarv uusi tulevikutähti,» lisas Jaanus Teppan.

Suusaliidu teatel on keerulised ajad üsna rängalt mõjunud Eesti suusatajate silmapaistvatele tulemustele, mistõttu tuleb praegu olla väga rahul sellega, et Eestis on noori, keda rahvusvahelistele võistlustele saata. «Avaliku sektori, olümpiakomitee ja eraettevõtete toega püsib Eesti suusatamine elus ja hoiame kõigile tippu pürgijatele pöialt,» andis Suusaliit pressiteate vahendusel teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles