Politsei tabas Tartu ülikooli peahoone arvatava süütaja

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Mullu 22. detsembri varahommikul lõhuti Tartu ülikooli peahoone aken ja süüdati üks kabinet.
Mullu 22. detsembri varahommikul lõhuti Tartu ülikooli peahoone aken ja süüdati üks kabinet. Foto: Margus Ansu

Politsei pidas kinni mehe, keda on alust kahtlustada eelmise aasta lõpus Tartu ülikooli peamaja ja mitme teise hoone süütamises.

22. detsembril lõhuti Tartu ülikooli peahoone aken ja süüdati üks kabinet. Ühtlasi laekus politseile peagi pärast seda mitu teadet, kus linna eripaigus oli süüdatud mitu kuuri ja veel üks hoone.

«Kogusime sündmuskohtadelt tõendeid, mis võimaldaks süütaja kindlaks teha, ent kui tuli teeb palju hävitustööd, on tõendite leidmine alati tavapärasest keerukam väljakutse,» nentis Tartu politseijaoskonna politseikapten Lilian Palu.

Ta märkis, et politsei analüüsis süütaja tabamiseks sadade tundide jagu turvakaamerate salvestusi. «Lisaks kogusime abistavat infot võimalikelt tunnistajatelt ning tegime teisi menetlustoiminguid,» kirjeldas politseiuurija.

Kriminalistide, uurijate ning prokuröri hea töö ja pingutused viisid sihile, kui eelmisel nädalal õnnestus kindlaks teha ja kinni pidada mees, keda on alust kahtlustada neis süütamistes. Tegu on Põlvamaal elava keskealise varem karistamata mehega.

Eelmise nädala lõpus esitas Lõuna ringkonnaprokuratuur taotluse kuriteos kahtlustatava vahi alla võtmiseks ning kohus selle taotluse ka rahuldas.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Silva Rood sõnas, et kriminaalmenetluses telliti kohtupsühhiaatriline ekspertiis hindamaks kuriteos kahtlustatava mehe terviseseisundit.

«Selle ekspertiisi tulemusest sõltub ka kriminaalmenetluse edasine käik,» märkis prokurör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles