Piirilinnad loobusid Läti-Eesti instituudi rahastamisest

Tiit Loim
, reporter
Copy
Läti-Eesti instituudi direktorina töötanud Marite Uibo (paremal) on 3. veebruarist ametist vaba. Büroo administraator Lilita Šicāne (vasakul) tõmbab likvideeritavas asutuses veel otsi kokku. Foto on tehtud 2016. aastal, kui Uibo oli värskelt ametisse astunud.
Läti-Eesti instituudi direktorina töötanud Marite Uibo (paremal) on 3. veebruarist ametist vaba. Büroo administraator Lilita Šicāne (vasakul) tõmbab likvideeritavas asutuses veel otsi kokku. Foto on tehtud 2016. aastal, kui Uibo oli värskelt ametisse astunud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga ja Valka omavalitsused otsustasid sellest aastast lõpetada Valkas piiriäärse koostöö arendamiseks loodud Läti-Eesti instituudi rahastamise. Selle asemel plaanivad nad samalaadsete ülesannete täitmiseks palgata eraldi inimese.

1999. aastal moodustatud MTÜ korraldas kahe omavalitsuse kohtumisi, üritusi, keeleõpet ja tõlketöid. Instituudis töötas kaks inimest: direktor ning osakoormusega administraator-raamatupidaja. Nii Valga kui Valka toetasid asutuse tööd aastas 12 000 euroga.

«Eelmisel aastal oli ühine arutelu, kuidas paremini organiseerida ühistegevust. Meie vaade oli, et on parem, kui meil on üks inimene, kes töötab poole kohaga Valka omavalitsuses ja poolega Valgas. Siis on lihtsam ja kiirem ühiseid ettevõtmisi korraldada, infot ja tõlkeid saada,» põhjendas Valka kihelkonnaduuma esimees Vents Armands Krauklis. «Kui mõnel hetkel pole tal koostöö heaks midagi teha, saab ta tegelda millegi muuga. Nii saab eelarveraha efektiivsemalt kasutada.» Tema sõnul jääb instituut vormiliselt siiski praegu alles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles