Elva vallas kogutakse miljonit kilomeetrit

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Elva valla spordijuht Madis Šumanov loodab, et algatus meelitab Elva valda ka turiste.
Elva valla spordijuht Madis Šumanov loodab, et algatus meelitab Elva valda ka turiste. Foto: Kristjan Teedema

Tänavuseks Euroopa spordilinnaks valitud Elva kutsub koguma miljon aktiivselt liigutud kilomeetrit.

Valla spordijuht Madis Šumanov ütles, et mõte koguda miljon kilomeetrit tekkis eelmisel aastal, kui spordiüritusi oli keerukas korraldada. «Ka praegu ei ole võimalik üritusi korraldada sel moel, nagu tahaksime ja nii tekkis mõte pakkuda inimestele lisapõnevusega võimalust meie vallas aktiivselt liikuda.»

Nii ongi võetud eesmärk koguda aasta lõpuks miljon aktiivset kilomeetrit. «Soovime, et iga inimene saaks kaasa rääkida selles pöörases loos, kuidas kogume aasta jooksul miljon kilomeetrit! Kilomeetrid saab läbida endale sobival viisil: kõndides, joostes, rattaga sõites, suusatades, uisutades, ujudes või muud moodi,» rääkis spordijuht. Nii saab ühtlasi tutvuda piirkonnaga.

Elva abivallavanem Marika Saar ütles, et aktsioon annab tõuke hoolitseda nii füüsilise kui vaimse tervise eest. «Ühtlasi näitame sellega Euroopale end spordilembese rahvana.»

«Pole vanusepiirangut, samuti ei oodata sportlikku valmidust. Loeb tõesti iga meeter,» lisas Šumanov.

Kui palju kilomeetreid on juba kogutud, saab vaadata Elva spordi koduleheküljelt. Arvesse lähevad ka äpikasutajate jaanuaris liigutud kilomeetrid.

Aktiivsemate kilomeetrikogujate vahel loositakse aasta jooksul välja hulga auhindu.

Kilomeetrite salvestamiseks on parim kasutada Strava äppi. Seal tuleb liituda klubiga Elva Miljon ning liikumise algus või lõpp-punkt peab olema Elva vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles