Puidufirma hakkas kultuuriküla suurtoetajaks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Lepingu allkirjastasid Förmann NT juhataja Taavi Nassar (paremal) ja Uusvada Kultuuriküla juhataja Rein Järvelill.
Lepingu allkirjastasid Förmann NT juhataja Taavi Nassar (paremal) ja Uusvada Kultuuriküla juhataja Rein Järvelill. Foto: Evelin Urm

Uusvada Kultuuriküla ja puidufirma Förmann NT allkirjastasid koostööleppe, millega sai firmast kultuuriküla suurtoetaja.

MTÜ Uusvada Kultuuriküla on Uusvada Setomaal lähipiirkonna külasid koondav külaselts, kes asunud taastama oma külamaja. Hoonest saab piirkonna loomekeskus, mis hakkab pakkuma residentuuri kultuuriinimestele, seal on kavas korraldada külaüritusi, kontserte ja filmilaagreid. Maja saab ka soome-ugri filmifestivalide koduks.

Förmann NT on lubanud toetada maja ehitust puitmaterjaliga. «Külamaja vajab kapitaalset remonti ja kuna tegemist on suure kahekorruselise puitehitisega, on puiduvajadus väga suur. Meie MTÜd on rahastanud ainult meie eraisikust liikmed ja seetõttu on igasugune materiaalne abi väga vajalik,» märkis Uusvada Kultuuriküla juhataja ja külavanem Rein Järvelill.

Puidufirma juhi Taavi Nassari sõnul on neil hea meel toetada tegemisi, mis põhinevad kohalikul initsiatiivil ja entusiasmil. «Kagu-Eesti ettevõttena hoolime sellest, et elu meie maapiirkondades säiliks,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles