Valga vallaarhitekt sai riikliku preemia

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Valga vallaarhitekt Jiri Tintera sai riikliku tunnustuse.
Valga vallaarhitekt Jiri Tintera sai riikliku tunnustuse. Foto: Tiit Loim/Lõuna-Eesti Postimees

Valitsus otsustas, 11. veebruaril, et 2021. aasta riikliku kultuuri elutööpreemia pälvivad Eha Komissarov, Tiit Pääsuke ja Enn Säde. Spordi elutööpreemia laureaadid on Õnne Pollisinski ja Gunnar Paal.

Iga kultuuri elutööpreemia suurus on 64 000 eurot. Kummagi spordi elutööpreemia suurus on 40 000 eurot.

Riiklikke kultuuri aastapreemiad antakse välja viis. Nendest ühe pälvib Valga vallaarhitekt Jiři Tintěra oma töö eest Valga linnas. Veel saavad preemia isikunäitustega välja tulnud kunstnik Flo Kasearu ning kunstiteadlane, kuraator ja dramaturg Eero Epner töö eest kõigis neis valdkondades. Aastapreemia pälvib ka viljakas rahvusvaheliselt tunnustatud jazzmuusik Jaak Sooäär ning kunstiteadlased Epp Lankots ja Triin Ojari, kes uurisid Eesti 20. sajandi puhkamiskultuuri.

Spordi aastapreemia pälvib teiste seas Võrust pärit võrkpallitreener Avo Keel Läti meeskonna viimise eest EM finaalturniirile. Samuti saavad selle Urmo Aava esimese WRC etapi korraldamise eest Eestis, Kelly Sildaru võitude eest noorte taliolümpiamängudel ja X-mängudel pargisõidus, aasta treener Anna Levandi, rallisportlane Ken Torn esikoha eest autoralli EM klassis ERC3 ning Natalja Inno ja Peeter Lusmägi spordinädala eduka korraldamise eest.

Nii kultuuri- kui spordi aastapreemia suurus on 9600 eurot, kollektiivi või meeskonna puhul läheb preemiasumma jagamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles