Enamik vaktsiini saanuid kõrvalnähtude üle ei kurda (2)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Vaktsineerimine Valga haiglas. Pilt on illustratiivne.
Vaktsineerimine Valga haiglas. Pilt on illustratiivne. Foto: Tiit Loim

Lõuna-Eestis on koroonaviiruse vastu täielikult vaktsineeritud umbes poolteist tuhat inimest, veel rohkem on neid, kes saanud kätte esimese vaktsiinidoosi. Valga haigla õendusjuhi sõnul pole suur osa vaktsineerituist üldse kõrvalnähte kogenud, osal aga tõusis paariks päevaks palavik.

Valga haigla kirurgiaosakonna juhataja Algi Lepasalu oli asutuse töötajatest esimene vaktsineeritu. Nüüdseks on ta saanud ka teise doosi. Ainuke kõrvalmõju mõlema süsti järel oli olnud käe valulikkus. «See kaob umbes ööpäevaga. Minul midagi muud ei olnud. Valulikkus oli esimese süsti järel intensiivsem kui teise järel. Mingeid üldsümptomeid ei olnud. Igal juhul soovitan kõigil vaktsineerida. Tean, et osal on olnud halba enesetunnet või väsimust, aga minul ei olnud.»

Haigla õendusjuht Anastassia Org on samuti mõlemad kaitsesüstid saanud. «Pärast esimest doosi ei tundnud üldse midagi. Pärast teist tõusis väike palavik 37,2, samal õhtul tekkis ka lihasvalu. Tundsin end siiski üsna viletsalt, värisesin. Järgmisel päeval aga palavikku enam ei olnud, sain tööle minna.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles