Pääsukesemärgi sai 29 uut toodet

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Atria lihatööstus Metsa tänavas.
Atria lihatööstus Metsa tänavas. Foto: Arvo Meeks

Jaanuari lõpus sai Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojalt Pääsukesemärgi 29 toodet kokku kümnelt Eesti toiduettevõttelt.

Pääsukesemärk antakse tootele, mille põhitooraine on 100% eestimaise päritoluga ning mis on edukalt läbinud laboratoorse ja sensoorse hindamise.

«Kõik märgi saanud tooted on kvaliteetsed ja väga maitsvad, aga eksperdid tõid eriti esile Junimperium Distillery džinni Blended Dry Gin ning väga maitsev oli ka Heimon Kala külmsuitsu leegitatud vikerforellifilee,» selgitas põllumajandus-kaubanduskoja kvaliteedijuht Evi Randpere.

Tema sõnul on hea meel tõdeda, et lisaks senistele Pääsukesemärki omavatele ettevõtetele taotlesid seda ka viis uut tootjat.

Uustulnukad on Junimperium Distillery kahe džinniga, Tallinn Distillery meerummiga ja Linaagro linajahuga, Kadarbiku Köögivili sai Pääsukesemärgi oma porgandimahlale, Heimon Kala aga vikerforelli soolatud ja külmsuitsutatud fileele.

Veel rohkem lisandus märgikandjate sekka tooteid ettevõtetelt, kes juba varasemalt mõnele tootele Pääsukesemärgi on saanud.

Nii lisandus märgikandjate nimekirja seitse Valgas tegutseva Atria Eesti värskest kodumaisest sealihast valmistatud toodet, samuti Saidafarmi juustukrõpsud, Rõngu Pagari viis kondiitritoodet, Eesti Pagari kolm uudistoodet ja Marjamaa talu neli kodumaist mahla.

Pääsukesemärki kannab nüüd 69 ettevõtte 308 toodet.

«Tavapäraselt hindame uusi tooteid kaks korda aastas, aga seekord pidime sügisese hindamise Covid-19 tingitud probleemidest edasi lükkama ja pisut muutma ka hindamise korraldust. Hinnati koostöös Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskusega – täname keskuse töötajaid ja eksperte abi eest,» ütles Randpere. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles