Mootorrattad pidid kolima Tartust Võrtsjärvele

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Andre Park võistlusrajal.
Andre Park võistlusrajal. Foto: Karli Saul/Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioon

Võrtsjärvel algasid mootorrataste jäärajasõidu Eesti meistrivõistlused.

Algselt pidi avaetapp toimuma Tartus, kuid seal oli veekogul topeltjää ning korraldaja Riho Kollist Sõmerpalu motoklubist otsustas etapi Võrtsjärvele viia.

Andre Park (RedMoto Racing) näitas klassis MX Open ​juba ajasõidus kiireimat ringiaega ning mõlemast sõidust tulid samuti esikohad. Avasõidus sõitis tema taga paari sekundi kaugusel Ardo Kaurit, kes jäi võitjast lõpuks neli sekundit maha. Kaurit oli ka teises sõidus suurim Pargi ohustaja, kuid seekord oli vahe alla 2,5 sekundi. Esimeses sõidus oli kolmas Timmo Mõts Sõmerpalu motoklubist ja teises avasõidu kümnes Hanno Velt.

Kahe sõidu kokkuvõttes järgnes aga Pargile ja Kauritile kummaski sõidus neljanda koha saanud Valgamaa mees Kenor Kotkas (Motoextreme).

Jääpiigiga koos rajal olnud karikavõistluste arvestuse vabaklassi esikolmiku moodustasid Võrtsjärvel Janari Zirk, peoperemees Kollist ja Karl-August Lehis.

Teises voorus Quadidel võistlejad kukkusid, mistõttu sõit peatati. Kuna üks sportlane viidi haiglasse ja kohapeal teist kiirabi ei olnud, tuli võistlus pooleli jätta. See tähendas, et pooled klassid pidid ühe sõiduga piirduma.

Quadidel saavutas kaks sõiduvõitu mitmekordne Euroopa meister Kevin Saar, kelle järel lõpetasid mõlemas sõidus Kagu motoklubi sõitjad Martin Filatov ja Argo Abel.

65 cc klassis võitis Karl Teesalu, järgnesid Enri Lustus Sõmerpalu motoklubist ning Enriko Peilman.

Meistrivõistlused jätkuvad laupäeval Valgas ja päev hiljem Pärnus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles