Parksepa lasteaeaia hoovile kerkis uhke Nublu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Selline suitsu- ja vinguandur kerkis lasteaia hoovile.
Selline suitsu- ja vinguandur kerkis lasteaia hoovile. Foto: Parksepa Lasteaed

Võru vallas asuva Parksepa lasteaia Avastajate rühma lapsed on aastaid koos õpetajatega osa võtnud häirekeskuse fotokonkursist «Lumest lumele 112». Tänavu ehitasid nad lasteaia hoovile lumest hiiglasliku Nublu suitsu- ja vinguanduri.

«Peame väga oluliseks lasteaias rääkida, kuidas käituda, et ennetada õnnetusi. Oluline on, et lapsel oleks teadmised ja vajalikud oskused ohtude ennetamiseks ning neisse sattudes õigesti käitumiseks,» rääkis Parksepa lasteaia direktori asetäitja Maire Post, kes hiidanduri valmimisega samuti seotud oli.

Suurt tuge pakub tema sõnul ohutusalaste teadmiste kinnistamisel Võrumaa koolieelikutele suunatud ohutusprojekt «Tunnen. Tean. Oskan». «Lapsed saavad teadmisi ja oskusi mänguliste ning praktiliste tegevuste kaudu. Neid õpetavad spetsialistid ning need teadmised talletuvad kõige ehedamalt.»

Päästeameti külaskäigust sai Posti sõnul sellel aastal lastele kõige südamelähedasemaks just päästeteenistuse maskott: koer Nublu, kelle järgi nimetatud ka vingu- ja suitsuandur. Nii tekkinudki idee ehitada lumest Nublu koos numbriga 112. Kahjuks aga mängis ilm vingerpussi: väljas olevad külmakraadid ei võimaldanud planeeritud ehitustöid teostada ning nii tuli plaanid ümber teha.

«Liikumisõpetajalt tuli idee ehitada vingu- ja suitsuandur: lumehunnik selle tarvis oli aednik-majahoidjal ning lastel juba ammu teede puhastamisel kokku lükatud. Idee võeti rõõmuga vastu, sest eks vingu- ja suitsuanduritest ole lasteaias palju arutletud ning on lapsi, kes ütlevad nende kodus veel andurit ei ole,» kirjeldas Post asjade kulgu. «Andurile Nublu joonistamisega sai ka laste idee teostatud.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles