Valga-Valka erand kehtib piiriületusel jätkuvalt

Tiit Loim
, reporter
Copy
Piiripostid Eesti-Läti piiril Valgas ja Valkas.
Piiripostid Eesti-Läti piiril Valgas ja Valkas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi Läti on vahepeal piirikontrolli tugevdanud, kehtivad Valga ja Valka elanikele jätkuvalt piiriületusel erandid.

Läti valitsus otsustas hiljuti, et 11.–25. veebruarini tohivad Euroopa Liidu, Euroopa majanduspiirkonna, Šveitsi ja Ühendkuningriigi kodanikud siseneda riiki vaid väga kiireloomulistel ja olulistel põhjustel.

Kiired ja olulised põhjused välismaalt Lätti saabumiseks on tööalased, õpingutega seotud, perekondlikud, ravi saamiseks, transiitreisiks või alaealise saatjana, lisaks naasmine alalisse elukohta või tulek matustele.

Põhja-Läti ajalehe Ziemellatvija veebitoimetaja Oskars Morozovsi sõnul on eestlased hakanud nende toimetusse helistama ja küsima, kas Lätil on plaan piir kinni panna. Morozovsi sõnul nii radikaalseid plaane pole.

Valka omavalitsus andis reedel oma kodulehel teada, et Valga ja Valka elanikele kehtivad jätkuvalt kõik senised erandid, kui nad pole liikunud väljapoole oma valla piire. Sellisel juhul ei kehti 10-päevase isolatsiooni nõue ja Lätisse sisenemisel ei ole vaja ette näidata COVID-19 testi.

Covidpass.lv lehel tuleb siiski Lätisse sisenemiseks täita ankeet ja Valka omavalitsus soovitab selle uuesti täita, kuna lehekülge on täiendatud riiki sisenemist lubavate põhjuste nimekirjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles