Aasta kaitseliitlase tiitli pälvis Valgamaa maleva liige

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Aasta 2020 kaitseliitlaseks valiti Anti Altement Kaitseliidu Valgamaa malevast.
Aasta 2020 kaitseliitlaseks valiti Anti Altement Kaitseliidu Valgamaa malevast. Foto: Kristjan Prii

Aasta 2020 kaitseliitlaseks valiti Anti Altement Kaitseliidu Valgamaa malevast.

Kaitseliidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi ja Naiskodukaitse esinaine Airi Tooming andsid täna Tallinnas võitjatele üle rändauhinnad, milleks on pronksist kaitseliitlase ja naiskodukaitsja kujud.

2020. aasta kaitseliitlane Anti Altement on Kaitseliidu Valgamaa maleva Helme üksikkompaniis jaoülem, tsiviilelus puidutöö tegija ja hea isa oma lastele – see on oluline osa tema elust ja praegustest tegevustest, samas pühendumusest ning aktiivsest eluhoiakust.

Tema kohta on iseloomustuses öeldud, et kunagi ei ole tema suust kuulda olnud väidet ei jõua või ei saa – alati on ta olemas ja alati on ta osalemas. Peaaegu polegi üritusi ja õppusi, kus teda ei ole.

Altement on osalenud aktiivselt väljaõppeüritustel, õppustel «Siil», «Kevadtorm» ja «Sibul» pühendunud sõduri ja jaoülemana. Viimaste aastate jooksul on jätkunud aega ja pühendumust noorte riigikaitselise hariduse toetamisel osalemisega lastelaagrites, seiklusradadel ja viimasena riigikaitseõpetuse laagris Kuperjanovi jalaväepataljonis instruktori ja rühmaülemana. Tema kohta on öeldud sedagi, et ei ole ühtegi teemat ega tegevust, milles ta ei oska kaasa rääkida.

Aasta 2020 naiskodukaitsjaks valiti Jane Koitlepp Naiskodukaitse Sakala ringkonnast.

Aasta naiskodukaitsjat ja kaitseliitlast valiti 11. korda. Kokku oli aasta naiskodukaitsja nominente 15 ning aasta kaitseliitlase nominente samuti 15.

Lisaks said kõik nominendid Kaitseliidu ülema ja kaitseministri hinnalised kingitused.

Konkursi põhieesmärgiks on vabatahtlikul initsiatiivil põhineva organisatsiooni arendamise olulisuse esiletõstmine. Kõik konkursil osalevad kaitseliitlased ja naiskodukaitsjad on olnud Kaitseliidu vabatahtlikud liikmed vähemalt kolm aastat, on oma tegevusega teistele eeskujuks ja andnud Kaitseliidu arengusse märkimisväärse panuse.

2020. aasta naiskodukaitsja on Jane Koitlepp Naiskodukaitse Sakala ringkonnast.

Kristjan Prii

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles