Minister: õpetajate vaktsineerimine algab 15. veebruarist

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
COVID-19 vastu vaktsineerimine.
COVID-19 vastu vaktsineerimine. Foto: Dmitri Kotjuh

Haridus- ja teadusministri Liina Kersna sõnul algab haridustöötajate vaktsineerimne 15. veebruarist. Vaktsineerida on lisaks õpetajatele kavas ka näiteks eripedagoogid ja koolipsühholoogid.

Kersna ütles sel nädalal, et haridustöötajate vaktsineerimine saab alguse 15. veebruarist ning ta avaldas lootust, et see jõuab lõpule maiks, teatas BNS.

«Loodan, et kevadeks saame haridustöötajad vaktsineeritud,» sõnas Kersna, kelle sõnul on oluline minna kevadistele eksamitele vastu turvaliselt.

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna.

Eero Vabamägi

Kersna sõnul soovis ministeerium, et vaktsineerimist võiks alustada lasteaedadest, kuid ekspertkomisjon pidas vajalikuks alustada vaktsineerimist üldhariduskoolide ja gümnaasiumite õpetajatest. Selle põhjuseks on asjaolu, et lasteaedades on nakatumine madalam ning koldeid vähe.

Minister täpsustas, et haridustöötajate vaktsineerimine ei puuduta vaid õpetajaid, vaid kõiki, kes töötavad haridusasutustes, nagu näiteks psühholooge, eripedagooge ja õpetajate abisid.

Vaktsineerimisi on tehtud 46 152 inimesele

Eestis on COVID-19 vastu vaktsineerimisi tehtud 46 152 inimesele, kellest 22 284 inimest on saanud mõlemad doosid, teatas terviseamet täna.

Eelmisel nädalal jõudis terviseametisse esimene AstraZeneca COVID-19 vaktsiini saadetis 7200 doosiga. Veebruarikuu jooksul peaks Eestisse jõudma kokku umbkaudu 40 500 doosi AstraZeneca COVID-19 vaktsiini.

Vastavalt riikliku immunoprofülaktika ekspertkomisjoni soovitusele kasutatakse AstraZeneca vaktsiini alla 70-aastaste riskirühma kuuluvate inimeste ja eesliinitöötajate vaktsineerimiseks sotsiaal-, haridus- ja siseturvalisuse valdkonnas.

COVID-19 vaktsineerimise eesmärk on kaitsta riskirühmi, kellel on suurem tõenäosus nakatuda või kelle nakatumisel võib haigus kulgeda raskemalt, ennetada ja vähendada COVID-19 põhjustatud haigus- ning surmajuhtumeid, vähendada koormust tervishoiusüsteemile ja majandusele ning kindlustada ühiskonnaelu normaalset toimimist.

Esmajärjekorras võimaldatakse vaktsineerimist tervishoiutöötajatele ning tervishoiuasutuste töötajatele, hooldekodude töötajatele ja elanikele ning üle 70-aastastele ja teatud diagnoosidega inimestele, kellel võib tervise tõttu olla COVID-19 haiguse kulg raskem. Niipea kui Eestisse jõuab piisavas koguses COVID-19 vaktsiine, võimaldatakse vaktsineerimist ka teistele sihtrühmadele ja kogu elanikkonnale, teatas terviseamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles